Xeno

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Θεοδωρίδου Ναταλία

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 3 3' Μυθοπλασία Feel Good

Σύνοψη

Ένα xeno είναι η μικρότερη μονάδα μέτρησης της ανθρώπινης επαφής. Η ταινία εξερευνά παραδείγματα τέτοιων επαφών και τα ευεργετικά τους αποτελέσματα πάνω σε ανθρώπους μόνους, θλιμμένους, βιαστικούς.

Περίληψη

Μια κοπέλα κι ένας νεαρός συναντιούνται τυχαία στο δρόμο και χορεύουν το χορό των αγνώστων. Δυο κορίτσια, ξένα μεταξύ τους, συνδέονται μέσα από το κλάμα τους, σ’ ένα τυχαίο αστικό λεωφορείο. Ένα παιδάκι κι ένας παππούς φοράνε το ίδιο μπλουζάκι υπερήρωα. Άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους ενώνονται μέσα από xeno, τη μικρότερη μονάδα μέτρησης της ανθρώπινης επαφής. Αν και αμελητέα ποσότητα, ένα xeno μπορεί να τους κάνει να νιώσουν καλύτερα.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η ιδέα βασίζεται στην έννοια του xeno ως της μικρότερης μονάδας μέτρησης της ανθρώπινης επαφής, όπως την περιγράφη ο John Koenig στο Dictionary of Obscure Sorrows. Πρόθεσή μου είναι να δείξω παραδείγματα τέτοιων επαφών, ώστε να δημιουργήσω ένα αίσθημα αισιοδοξίας, το οποίο προκύπτει από την ανεξάντλητη πηγή χαράς που μπορεί να είναι η απλή, ανιδιοτελής, τυχαία ανθρώπινη επαφή.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.