ΘΕΑΤΕΣ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Κωστάκης Αθανάσιος

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
VIEWERS
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 2 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Το σενάριο αυτό είναι μια αλυσίδα "θεατών" που παρακολουθεί ο ένας τον άλλον, χωρίς πάντα να "παρακολουθεί" απλά, χωρίς πάντα να ενδιαφέρεται και μερικές φορές με προσωπικό κατά τον θεατή όφελος. Το κορύφωμα, κατά την άποψη του σεναριογράφου, είναι η (απούσα) γεφύρωση των πρωταγωνιστών του πρώτου μέρους με τον τελευταίο θεατή, είτε είναι ένας μεσήλικα είτε ο ίδιος ο θεατής.

Περίληψη

Η ταινία ξεκινά με την επίθεση μιας συμμορίας σε έναν αλλοδαπό. Αφού τη παρακολουθήσουμε και από τις δύο οπτικές γωνίες (του θύματος και της συμμορίας), η σκηνή μεταφέρεται ομαλά στη τηλεόραση από την οποία παρακολουθεί το γεγονός μια νεαρή κοπέλα. Η κοπέλα αυτή αναπαύεται στον καναπέ της ημίγυμνη βάφοντας τα νύχια της, ρίχνοντας πού και πού κανένα βλέμμα στην οθόνη. Από απέναντι, στην ύστατη σκηνή, βλέπουμε έναν μεσήλικα να τη κοιτάζει με κιάλια και να ετοιμάζεται να αυνανιστεί (κάτι σαν πρακτικό αστείο) μόλις πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Με αφορμή τα γεγονότα με τη πολιτική σκηνή της χώρα, θέλω να δείξω πόση αδιαφορία δυστυχώς μας προκαλεί μια επίθεση σε έναν αθώο, κάτι που ίσως βέβαια γινόταν από πάντα. Η κοπέλα που βάφει τα νύχια της είναι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα της ταινίας όσον αφορά τον μέσο θεατή της, ένας απλός άνθρωπος με μια απλή ασχολία που γίνεται θεατής στο "φόνο" μιας δημοκρατίας, αν θέλετε και ταυτόχρονα "θύμα" της βούλησης ενός συνανθρώπου. Προφανώς το έγκλημα του τελευταίου δεν επηρεάζει στο ελάχιστο τη κοπέλα, το πόσο γλοιώδη φαίνεται όμως στα μάτια του θεατή του είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της αδιαφορίας για εκείνον τον άνθρωπο που περπατούσε μόνος του και έγινε θύμα επίθεσης.


Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1 , Φωτογραφία 2

Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *