Ο Σωκράτης πρέπει να πεθάνει

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Χαμπέζου Κατερίνα

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Socrates must die
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 3 3' Πειραματικό κοινωνικό

Σύνοψη

μια βιβλιοθήκη, ενας νεαρός, ενα ταξίδι στο χρόνο. μια δίκη, ενας φιλόσοφος, 500 κατήγοροι. ενα αγόρι με επιλογή, η ελπίδα.

Περίληψη

Ένας νεαρός διαβάζει την Απολογία του Σωκράτη και διαπιστώνει οτι δεν έχουν αλλάξει πολλά ακόμα και μετά απο 2500 χρόνια. Κατήγοροι της αυθεντικότητας, υπόδουλοι του δήθεν -ελλείψη παρρησίας, κατευθυνόμενα πλήθη, παραπληροφόριση απο μμε και υπονόμευση κάθε προσπάθειας της οποιας εξελικτικής πορείας. Ένα αγόρι στο πρόσωπο του οποίου καθρεπτίζεται η μελλοντική γενιά εμφανίζεται για να δώσει ενα τέλος στην κατάντια και να μεταδώσει με την αποφασιστικότητα την αισιοδοξία του.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Μέσα σε μια κοινωνία που κατευθύνεται απο την παραπληροφόριση, που έχουμε ξεχάσει να υπερασπιζόμαστε τα ιδανικά, τις ιδέες και τις αξίες μας, ενα αγόρι εμφανίζεται ως η ελπίδα που γεννιέται απο τη νέα γενιά η οποία έχει ως όπλο την επιλογή και την αισιοδοξία σε αντίθεση με τη θλίψη της καταπίεσης και της γενικής κατύφιας του σημερινού κόσμου. Το αγόρι επιλέγει να μη ξεχάσει απο που προέρχεται και ποιά είναι η ευθύνη για τη διατήρηση, τον εμπλουτισμό και τη διάδοση της παράδοσης και της αξίας της παγκόσμιας πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς. Εμπνευσμένο απο την αναπαράσταση της δίκης του Σωκράτη που έγινε στη στέγη τεχνών και γραμμάτων του Ωνασείου ιδρύματος στις 25 Μαίου 2012. Αποτελέσματα δίκης: 399π.Χ 500 κατήγοροι. 280 κατα, 220 υπερ. 2500 χρόνια αργότερα. 282 κατα, 584 υπερ.


Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1 , Φωτογραφία 2 , Φωτογραφία 3

Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *