ΕΓΩ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΒΕΡΟΝΙΚΑ

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 3 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Η ανθρώπινη θέληση για ζωή, λειτουργεί ως κινητήριος μοχλός για διόρθωση των δικών μας λαθών, που λειτουργούν ως αρνητικοί καταλύτες και μας ακινητοποιούν.

Περίληψη

Ακόμα και αν λένε πως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, όπως και οι ζωές τους, παρατηρούμε πως στη πραγματικότητα οι ανθρώπινες ζωές, αν και έχουν διαφορετική αφετηρία, στη πορεία αποδεικνύεται πως εμπεριέχουν κοινά χαρακτηριστικά. Ένας έφηβος ναρκομανής, ένας μεσήλικας αλκοολικός και μια νεαρή καρκινοπαθής, έχουν πιο πολλά κοινά στοιχεία, απ’ όσα μπορούμε να φανταστούμε. Και οι 3 αρνούνται να αποδεχτούν τη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Δεν καταβάλουν προσπάθειες να ξεφύγουν απ’ το φαύλο κύκλο στον οποίο έχουν εισέρθει, με αποτέλεσμα να βυθίζονται όλο και πολύ στο πρόβλημα τους και να γίνονται ένα μ’ αυτό. Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι έχουν απομακρυνθεί απ’ όλους όσους αγαπούν δημιουργώντας τους πόνο. Μα, κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο, όταν συνειδητοποιήσουν πραγματικά πως χρήζουν βοηθείας, τότε μόνο θα μπορέσουν να σπάσουν τα δεσμά που τους κρατούν φυλακισμένους… Γιατί η ζωή είναι σαν ένα παιχνίδι, είτε θα χάσουν, είτε θα κερδίσουν, μα όταν αποφασίσουν πως η νίκη είναι η πραγματική τους επιθυμία, ο μοναδικός τους στόχος, τότε μόνο θα νικήσουν, ακόμη και όταν αντίπαλος θα είναι ο ίδιος ο θάνατος…

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Το σενάριο έχει ως στόχο να αποδείξει πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Με την ανθρώπινη θέληση και τη κατάλληλη βεβαίως προσπάθεια, οι άνθρωποι μπορούν να επιλύσουν ακόμη και τα δυσκολότερα προβλήματα. Μόνο η αποδοχή του προβλήματος, θα τους οδηγήσει και στην εύρεση λύσης. Ωστόσο, ακόμη και αν φαίνεται πως οι άνθρωποι έχουν διαφορετικό παρελθόν, στη πραγματικότητα πολλές φορές τα προβλήματα μπορεί να είναι κοινά για ένα σημαντικό αριθμό ανθρώπων. Θεωρώ πως η ανάγνωση του σεναρίου θα πρέπει να γίνει σε συνδυασμό με τη μουσική που υπάρχει σε μερικές σκηνές, κατ' αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει ο αναγνώστης να νιώσει τα συναισθήματα των ηρώων, να εισπνεύσει λίγη απ' την ατμόσφαιρα που επικρατεί στη κάθε περίσταση.


Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1 , Φωτογραφία 2 , Φωτογραφία 3

Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *