Η ΦΛΟΓΑ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Κουρελέας Γεώργιος

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 2 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Σε ένα απομακρυσμένο ορεινό μέρος, ένας γέρος προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Περίληψη

Ένας γέρος ζει μόνος σε ένα ορεινό, άγριο και αφιλόξενο μέρος. Λίγο πριν βραδιάσει, βγαίνει στο κρύο να κόψει ξύλα για τη σόμπα. 'Οταν επιστρέφει αισθάνεται μια απότομη αδιαθεσία, παθαίνει εγκεφαλικό και πέφτει κάτω λιπόθυμος και παραλυμένος. Όταν ανακτά τις αισθήσεις του μετά από κάποιες ώρες,νυχτώνει και η θερμοκρασία πέφτει. Ο γέρος ανήμπορος, κινδυνεύει να πεθάνει απ'το κρύο.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Συνολικά, η πρόθεση μου είναι μέσω μίας απλής περιπέτειας θανάτου, να εξερευνήσω κυρίως συναισθηματικά το κορυφαίο σημείο τομής ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο.
Σημαντικό στοιχείο του σεναρίου είναι ό,τι το εγκεφαλικό που πλήττει τον ήρωα, δεν είναι θανατηφόρο,στοιχείο που συνεισφέρει στην πλοκή του σεναρίου καθώς ο ήρωας με αυτό το δεδομένο, κινδυνεύει να πεθάνει αργά από το κρύο στο διάστημα της νύχτας.
Σε ό,τι αφορά το τέλος: Δεν πρόκειται για ένα happy end. Είναι μεν ένα ελπιδοφόρο-θετικό, δεν απαντά όμως οριστικά στο τι συνέβη τελικά στον ήρωα. Κυρίως εξυπηρετεί στο να υπογραμμίσει τη λεπτή ισορροπία μεταξύ ζωής και θανάτου και την εξάρτηση από απολύτως τυχαία γεγονότα.
Τέλος σε ό,τι αφορά τη γυναίκα που εμφανίζεται στην αρχή της ταινίας: Η γυναίκα δεν έχει τίποτα το μεταφυσικό. Η παρουσία της και η αλλόκοτη συμπεριφορά της προκαλούν μια ανησυχία και στρέφουν συναισθηματικά την ταινία προς την κατευθυνση που θα ακολουθήσει αργότερα.


Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1 , Φωτογραφία 2

Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *