η ζωή στον άρη

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΔΡΙΖΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 3 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

ένας φανατικός, παράλυτος και μοναχικός φίλαθλος του ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ παρακολουθεί τον τελικό κυπέλλου 2010 ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, η έκβαση του οποίου τον οδηγεί στην αυτοκτονία.

Περίληψη

Σε ένα σπίτι γεμάτο πόστερ φανέλες και λάβαρα του ΑΡΗ θεσσαλονίκης ζει ένας μοναχικός φανατικός σαλονικιός φίλαθλος, παράλυτος στο καροτσάκι του, περιμένοντας να δει τον τελικό κυπέλου από την τηλεόραση που παίζει η ομάδα του για να ζήσει την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του βλέποντας την ομάδα του κυπελλούχα. μια παλιά φωτογραφία ανάμεσα στα πόστερ και τα κασκόλ δείχνει αυτόν,να στέκεται στα πόδια του, αγκαλιά με μια παλιά του σύντροφο. Λίγο πιο πέρα υπάρχει ένα δίκανο. Ενώ στην αρχή ξεκινάει με ενθουσιασμό, η εξέλιξη του ματς σιγά σιγά τον απογοητεύει. Μερικά ποτά αργότερα και με το τέλος του αγώνα, η απογοήτευση για το αποτέλεσμα μετατρέπεται σε απογοήτευση για την ίδια του την ύπαρξη. Μην αντέχοντας άλλη δυστυχία και την καζούρα των αντιπάλων, παίρνει την καραμπίνα, ,μπροστά στην παλιά φωτογραφία να αυτοπυροβοληθεί. Μέσα από την κάννη, το βλέμμα του ταξιδεύει σ'ενα τούνελ που η άκρη της κάννης τον βγάζει σε ενα φανταστικό κόσμο που όλοι οι Αρειανοί πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχοντας αγκαλιά την κοπέλα της φωτογραφίας. Η εικόνα αυτής της ευτυχισμένης φαντασιακής στιγμής του δίνει λόγο να μην πατήσει τη σκανδάλη, ελπίζοντας στο μέλλον να την δει να πραγματοποιείται. ο ήρωας βγαίνει στους δρόμους, πιστός στο όνειρό του, πανηγυρίζοντας.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

η πρόθεση της ιστορίας βασίζεται στην ερώτηση ''αν υπάρχει λόγος για να ζει κανείς, στερημένος από τις βασικές χαρές μιας ήδη ταλαιπωρημένης ζωής, αφού μόλις έχει δει το όνειρό του να βυθίζεται''. Αποφεύγοντας την εύκολη λύση 'όχι', ταξιδεύουμε, την κρίσιμη στιγμή, στην φαντασία του ήρωα για να δούμε στην άλλη άκρη της κάννης, σε ένα παράλληλο σύμπαν ίσως, την πραγματική εικόνα που έχει αυτός ο άνθρωπος για την ευτυχία, συνειδητοποιώντας, ότι ο μόνος τρόπος να την δει κάποτε είναι να μείνει ζωντανός.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.