Απαγορευμένος Καρπός

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Κουνουγάκης Μάνος

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 3 3' Μυθοπλασία Επιστημονική Φαντασία

Σύνοψη

Η νταντά-ρομπότ ενός νεκρού αγοριού, αδυνατώντας να αντιληφθεί το θάνατό του, αρνείται να εγκαταλείψει το τάφο- δέντρο όπου είναι θαμμένο. Εντωμεταξύ οι γονείς του έρχονται για να την πείσουν για το θάνατό του γιου τους ώστε να έρθει μαζί τους για να μεγαλώσει το μωρό που περιμένουν.

Περίληψη

Νεκροταφείο του μέλλοντος, σε έναν άλλο πλανήτη. Οι άνθρωποι έχουν διατηρήσει το έθιμο της ταφής. Φυτεύουν όμως πάνω από κάθε νεκρό ένα δέντρο, το οποίο θρέφεται από αυτόν. Μία νταντά-ρομπότ αρνείται να εγκαταλείψει το τάφο του αγοριού που φρόντιζε, όπου πλέον μεγαλώνει μια κερασιά. Εντωμεταξύ η μητέρα είναι και πάλι έγκυος. Οι γονείς έρχονται στο νεκροταφείο για να πάρουν το ρομπότ τους ώστε να τους βοηθήσει στην ανατροφή του μωρού που θα γεννηθεί. Εκεί συνειδητοποιούν πως ένα σφάλμα έχει δημιουργηθεί στον εγκέφαλο του ρομπότ, το οποίο εξακολουθεί να θεωρεί το γιο τους ζωντανό. Που εικάζουν πως οφείλεται τελικά αυτή η δυσλειτουργία; Θα καταφέρουν να πείσουν τη νταντά ρομπότ να τους ακολουθήσει και με ποιο τρόπο και τίμημα;

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Το σενάριο εξετάζει το θανάτου σαν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του ανθρώπινου γένους, η αντίληψη του οποίου το διαχωρίζει από κάθε νοήμονα μορφή που μπορεί να εφεύρει. Επίσης προσπαθεί να θέσει ένα ερώτημα ύπαρξης κάποιου είδος μεταθανάτιας ζωής της ύλης, με τα δέντρα που τρέφονται από τους νεκρούς και την πίστη του ρομπότ ότι οι νεκροί παραμένουν ζωντανοί μέσω εκείνων των δέντρων. Επιπλέον παρουσιάζεται η σχέση γονιού-παιδιού σε ένα περιβάλλον προόδου και ευημερίας καθώς και η σχέση μεταξύ ανθρώπου και ρομπότ, ιδιαίτερα με την παρουσίαση της αφοσίωσης της νταντάς-ρομπότ στο νεκρό παιδί που έρχεται σε αντίθεση με τη φαινομενική τουλάχιστον αδιαφορία των ίδιων των γονιών του. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η κατάληξη του σεναρίου παραπέμπει στο βιβλικό μύθο του προπατορικού αμαρτήματος και το συνδέει με την ιδέα του κανιβαλισμού.


Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1 , Φωτογραφία 2

Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.