Η μοναξιά του Σκιάχτρου

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Σακκάς Κωνσταντίνος

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 3 3' Μυθοπλασία

Σύνοψη

Ο Γιάννης είναι ένα μικρό παιδί που προσπαθεί να προσαρμοστεί στην καινούργια του γειτονιά. Δεν έχει κάνει ακόμα φίλους μέχρι που αντικρίζει ένα σκιάχτρο στον κήπο του σπιτιού του. Στην αρχή το φοβάται, αλλά θα προσπαθήσει να το προσεγγίσει και θα καταφέρει.

Περίληψη

Ο Γιάννης, ένα παιδί οκτώ χρονών, έχει μετακομίσει με τους γονείς του εδώ και λίγες μέρες στην επαρχία. Περνάει αρκετά μοναχικά και οι γονείς του προσπαθούν να τον βοηθήσουν. Στον κήπο του σπιτιού τους, ο πατέρας του έχει φτιάξει ένα σκιάχτρο, αλλά εκτός από τα πουλιά τρομάζει και το ίδιο το παιδί. Ο μικρός ξεπερνά τους αρχικούς του φόβους και το πλησιάζει. Το κοιτάζει επίμονα και συνειδητοποιεί ότι τελικά αδίκως το φοβόταν καθώς είναι ένα άκακο, ακίνδυνο και μοναχικό σκιάχτρο. Έτσι συνδέεται συναισθηματικά μαζί του, βρίσκει πως έχουν αρκετές ομοιότητες και θεωρεί οτι έχουν πλέον ο ένας τον άλλο για παρέα.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Ο άνθρωπος είναι απο τη φύση του κοινωνικό όν. Η μοναξιά που βιώνει κάποιος αρκετές στιγμές της ζωής του, δημιουργεί πολύ δυσάρεστα συναισθήματα. Στο σενάριο αυτό, ένα μικρό παιδί που αντιμετωπίζει τέτοια κατάσταση βρίσκει την συντροφιά που επιζητά σε ένα σκιάχτρο. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται εξωτερικά για ένα άψυχο και άσχημο αντικείμενο με μοναδικό προορισμό να τρομάζει ανεπιθύμητα πουλιά που καταστρέφουν την ομορφιά του κήπου, ο μικρός δείχνει συμπάθεια κατανοώντας τη μοναξιά του. Έτσι βλέπουμε πως μπορεί να δημιουργηθεί συναισθηματικό δέσιμο ανάμεσα σε έναν άνθρωπο κι ένα αντικείμενο.


Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1 , Φωτογραφία 2 , Φωτογραφία 3

Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *