To πρωινό του Στέλιου

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Κριτσωτάκης Μανόλης

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Stelios' morning
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 3 3' Μυθοπλασία Κωμωδία

Σύνοψη

Ο Στέλιος, ένας συνηθισμένος οικογενειάρχης ξεκινά ένα πρωί για να κάνεις τις καθημερινές του δουλειές. Μια σειρά συμπτώσεων όμως θα φέρουν μια αναπάντεχη τροπή στα γεγονότα.

Περίληψη

Ο Στέλιος είναι ένας συνηθισμένος οικογενειάρχης γύρω στα πενήντα. Ένα πρωινό σαν όλα τα άλλα, ξεκινά για τα ψώνια του σπιτιού και να πληρώσει το λογαριασμό ρεύματος. Στο υποκατάστημα της ΔΕΗ την προσοχή τραβά ένας μετανάστης τον οποίο υποψιάζεται ο Στέλιος ότι θέλει να τον ληστέψει. Ο φόβος του και οι ακραίες του αντιδράσεις θα οδηγήσουν τελικά σε ένα βίαιο επεισόδειο με θύμα το μετανάστη ,ένα Έλληνα που επέλεξε να τον υποστηρίξει αλλά και τον ίδιο το Στέλιο που θα διαπιστώσει με επώδυνο τρόπο ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η ιστορία αυτή προσπαθεί να διεισδύσει στο φαινόμενο της καχυποψίας που νοιώθουν οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων. Μέσα από τη μανία καταδίωξης που καταλαμβάνει τον ήρωα που έχει πλήρως παρεξηγήσει τις προθέσεις του μετανάστη, αναδεικνύεται η ξενοφοβία και η υπερβολική συμπεριφορά των ανθρώπων απόρροια της τρομοκρατίας που έχει ασκηθεί πάνω τους μέσα από την καθημερινή προπαγάνδα που δέχονται. Το τέλος της ιστορίας αποδεικνύει ότι ούτε ο μετανάστης ,ούτε ο ρατσιστής αλλά ούτε και ο καλοντυμένος "καλός Σαμαρείτης" ήταν τελικά αυτοί που φαίνονταν. Το φαινόμενο της προσπάθειας εκμετάλλευσης κάθε κατάστασης εις βάρος του συνανθρώπου καταγράφεται μέσα από τις πράξεις κάθε χαρακτήρα όταν του δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσει τα σκοτεινά του σχέδια. Τέλος, οι χαρακτήρες της πόλης που τρομάζουν το Στέλιο με τη διαφορετικότητά τους εν συγκρίσει με τη ζεστή ατμόσφαιρα του υποκαταστήματος της ΔΕΗ αλλά και το τρομαγμένο πλήθος που αυτοπεριορίζεται σε ρόλο θεατή καταδεικνύουν πλευρές της σύγχρονης αστικής πραγματικότητας.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *