07:29

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Φελάνης Μιχαήλ

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
07:29
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 3 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Ένας άντρας που ανήκει στην αστική τάξη αδιαφορεί για το τι συμβαίνει γύρω του και την αδικία που επικρατεί. Γιατί πολύ απλά θεωρεί ότι δεν τον αφορά, δεν τον επηρεάζει και δεν θέλει να «μπλέξει». Όμως έρχεται και η σειρά του. Και τότε δεν υπάρχει κανείς να τον βοηθήσει….

Περίληψη

Ένας άντρας που ανήκει στην αστική τάξη αδιαφορεί για το τι συμβαίνει γύρω του και την αδικία που επικρατεί. Γιατί πολύ απλά θεωρεί ότι δεν τον αφορά, δεν τον επηρεάζει και δεν θέλει να «μπλέξει». Όμως έρχεται και η σειρά του. Και τότε δεν υπάρχει κανείς να τον βοηθήσει…. Το σενάριο είναι βασισμένο στο παρακάτω απόσπασμα: «Στην αρχή, ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους. Δεν ήμουν Εβραίος και δεν φώναξα. Μετά, ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές. Δεν ήμουν κομμουνιστής και δεν φώναξα. Έπειτα, ήρθε η ώρα των σοσιαλδημοκρατών. Δεν ανήκα σ' αυτό το κόμμα και δεν έβρισκα λόγο να διαμαρτυρηθώ. Ακολούθησαν οι ομοφυλόφιλοι. Ούτε κι αυτό σκέφτηκα ότι με αφορούσε. Στο τέλος, ήρθε η σειρά των Τσιγγάνων. Ούτε και τότε βρήκα λόγια για να εκφράσω την αντίθεσή μου. Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ. Αλλά δεν υπήρχε κανείς για να φωνάξει». (Μάρτιν Νίμελερ Ευαγγελιστής ιερέας )

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η αδιαφορία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο… Οι άνθρωποι πολλές φορές επιλέγουν την απραξία, δεν συμμετέχουν γιατί βαριούνται, γιατί δεν θέλουν να χάσουν χρόνο, γιατί δεν θέλουν να μπλέξουν, γιατί πιστεύουν ότι δεν τους αφορά. Όμως σε μια κοινωνία όλα συνδέονται και είναι μια αλυσίδα, που αν δεν δράμε όλοι συλλογικά για το κοινό συμφέρον και το δίκαιο. Κινδυνεύουμε να μείνουμε μόνοι και αβοήθητοι… Η δύναμη είναι η μάζα… Οι προθέσεις μου γράφοντας το συγκεκριμένο σενάριο είναι να προωθήσω την παραπάνω ιδέα και ο στόχος μου ήταν να γράψω ένα σενάριο που να είναι όσο το δυνατόν πιο εφικτό να γίνει ταινία. Το σενάριο χρειάζεται ένα Location και έναν ηθοποιό, όλα τα υπόλοιπα θα αποδοθούν με sound design που θα δώσουν περισσότερο suspense για την δραματοποίηση και θα βοηθήσουν και στην παραγωγή.ι η μάζα… Οι προθέσεις μου γράφοντας το συγκεκριμένο σενάριο είναι να προωθήσω την παραπάνω ιδέα και ο στόχος μου ήταν να γράψω ένα σενάριο που να είναι όσο το δυνατόν πιο εφικτό να γίνει ταινία. Το σενάριο χρειάζεται ένα Location και έναν ηθοποιό, όλα τα υπόλοιπα θα αποδοθούν με sound design που θα δώσουν περισσότερο suspense για την δραματοποίηση και θα βοηθήσουν και στην παραγωγή.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *