Χωρίς Όνομα

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Λιζάρδος Αλέξανδρος Ρωμανός

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Hope and Athens
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 3 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Η καταστροφή ενός σημείου του πλανήτη πλησιάζει. Η Αθηνά δεν θα κάτσει παθητικά να παρακολουθεί το τέλος. Μαζί με την κόρη της Ελπίδα θα δουν το τέλος σαν ένα παιχνίδι. Το μόνο που τους πιέζει, είναι ο χρόνος...

Περίληψη

Η Αθηνά κατεβαίνει σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης που είναι σχεδόν κατεστραμμένο. Μια ρακένδυτη γυναίκα θέλει να προφυλαχτεί και να μπει στο αμάξι της Αθηνάς που είναι εγκλωβισμένος μέσα ο σκύλος που φροντίζει. Με ένα αυτοσχέδιο τρόπο ανοίγει το αμάξι και λέει αντίο στο κατοικίδιο. όλοι πρέπει να σωθούν ιδιαίτερα η κόρη της η Ελπίδα. Κάποιες στιγμές η μια κρατά το χέρι της άλλης, κάποιες άλλες η Ελπίδα είναι στην Αγκαλιά της Αθηνάς. Το κακό πλησιάζει και πρέπει να τρέξουν να το προσπεράσουν. Θα είναι ένα παιχνίδι για την Ελπίδα ή έστω αυτό θέλει να την πείσει ότι θα είναι η Αθηνά. Ο σκύλος που παράτησαν λίγο πριν θα τους ακολουθήσει. Όλοι τους οικογένεια... Η καταστροφή δεν ξέρουμε αν επιτελέστηκε. Ξέρουμε όμως ότι η ζωή μετά την καταστροφή θα συνεχιστεί και ίσως έχει στοιχεία από το παρελθόν.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Λίγο καιρό μετά τα γεγονότα του Φεβρουαρίου βρέθηκα στην Αθήνα. Η πόλη ήταν άδεια από κόσμο, τα πεζοδρόμια σπασμένα, οι ελάχιστοι άνθρωποι θαμποί. Από την οδό Γαμβέτα μέχρι το βιβλιοπωλείο της Πρωτοπορίας έβλεπα μια Αθήνα που δεν γνώρισα ποτέ: ρακοσυλλέκτες, απόκληρους, ζητιάνους, άτομα να κοιμούνται και να τρέμουν από το κρύο, να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό -ένας μάλιστα κουστουμαρισμένος κύριος πήρε μισή τυρόπιτα που είχε αφήσει μια κοπέλα μισοφαγωμένη-, καροτσάκια σουπερ-μάρκετ με ανακυκλώσιμα. Αυτή ήταν η Αθήνα που της έπεσε -μαζί με την μύτη και ο τόνος- και έγινε Αθηνά. Η Αθήνα-Αθηνά, χρειάζεται να πάρει στα χέρια της την Ελπίδα και να τρέξει ενάντια στο κακό.


Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1

Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.