"Βουβός" Θίασος

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Σαββάκη Θεοδοσία

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 3 3' Μυθοπλασία κοινωνικό δράμα

Σύνοψη

Το σενάριο αφορά στην πλατωνική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ ενός Ζογκλέρ κι ενός κοριτσιού που κακοποιείται σεξουαλικά από τον πατέρα της. Ο Ζογκλέρ μέσα από την αυθόρμητη δράση του καταφέρνει να επηρεάσει έμμεσα το κορίτσι, το οποίο εντάσσει υπόρρητα τη δύναμη του Ζογκλέρ στη μετέπειτα ζωή της.

Περίληψη

Ένας ζογκλέρ επιστρέφοντας στο ξέφωτο όπου βρίσκεται το τροχόσπιτό του, βρίσκει ένα κοχύλι που κάποιος έκρυψε στην πολυθρόνα του. Ξυπνάει ξημερώματα από βογκητά γάτας και κλάμα κοριτσιού. Παρακολουθεί σε διαμέρισμα της απέναντι πολυκατοικίας τη σκηνή σεξουαλικής κακοποίησης κοριτσιού από τον πατέρα της, να προβάλλεται σαν σε θέατρο σκιών, πάνω στην κουρτίνα του δωματίου του παιδιού. Ο πατέρας διώχνει τη μητέρα που μπαίνει στο δωμάτιο, εκείνη κλείνει το φως οπότε χάνονται οι σκιές. Ο Ζογκλέρ βλέπει τη γυναίκα στο διπλανό δωμάτειο. Ανοίγει το ράδιο και γεμίζει τη μπαλκονόπορτα αυτού του δωματίου με σαπουνάδες από σπρέι. Ο Ζογκλέρ επιτίθεται στη μπαλκονόπορτα του παιδιού, πετώντας κόκκινες μπάλες από τα νούμερά του. Ο πατέρας φεύγει από το παιδί και επιτίθεται στη μητέρα.Το επόμενο πρωί το κοριτσάκι χαιρετά το ζογκλέρ από το μπαλκόνι της. Αργότερα, επιστρέφοντας από τη δουλειά του την ακούει που κλαίει. Ο ζογκλέρ αναζητά καταφύγιο στο κοχύλι και στο παιδικό τραγούδι που αυτό του θυμίζει. Βρίσκει το σκίτσο ενός ζογκλέρ, του ίδιου, αφημένο στην πολυθρόνα του. Στήνει μια παράσταση ζογκλέρ και μουσικών στο ξέφωτο. Με θεατές όλη τη γειτονιά, η μητέρα εγκαταλείπει μαζί με το κοριτσάκι το σπίτι. Ο πατέρας βγαίνει τρέχοντας στο ξέφωτο αλλά έρχεται αντιμέτωπος με το «θίασο» που αφού πλησιάζει τον άντρα, σωπαίνει, ακινητεί και τον κοιτάζει. Χρόνια μετά, το «κοριτσάκι» που είναι μια νεαρή δασκάλα πια, μακιγιάρει τους μαθητές της, για αποκριάτικη σχολική παράσταση, με το ίδιο ακριβώς μακιγιάζ του ζογκλέρ. Η σκιά από τις ιπτάμενες μπάλες ενός ζογκλέρ που παίζει στον από κάτω δρόμο, προβάλλεται στην κουρτίνα της σχολικής αίθουσας ενώ ακούγεται η μουσική από τη γιορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου



Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.