Τελευταία προσπάθεια

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Σταυροπούλου Χριστίνα

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 3 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Μια κοπέλα, στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης που επικρατεί, χάνει τη δουλειά της. Ξεκινά ο αγώνας της να βρει νέα απασχόληση, όμως τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ’ όσο περίμενε. Οι μέρες περνούν αναζητώντας εργασία χωρίς αποτέλεσμα, ενώ οι λογαριασμοί συσσωρεύονται. Έχει μπει σε αδιέξοδο και μια λύση πρέπει να βρεθεί. Κάτι πρέπει να γίνει.

Περίληψη

Μια κοπέλα 35 ετών χάνει τη δουλειά της στα πλαίσια περικοπής προσωπικού στην εταιρεία που εργαζόταν. Ξεκινά την αναζήτηση νέας εργασίας μέσα από αγγελίες εφημερίδων και τον ΟΑΕΔ. Οι δικαιολογίες απόρριψής της για τις υποψήφιες θέσεις, πολλές και ορισμένες από αυτές (κωμικό) τραγικές. Τα πολλά προσόντα, η έλλειψη προϋπηρεσίας και η ηλικία μπορεί να είναι εμπόδια. Ο χρόνος περνά και οι λογαριασμοί συνεχίζουν να τρέχουν και να γίνονται πιεστικοί. Κάνει μια ακόμη τελευταία προσπάθεια τηλεφωνώντας για μια θέση αλλά η απάντηση είναι πάλι αρνητική. Οι αντοχές της να συνεχίσει να ψάχνει έχουν εξαντληθεί. Μια λύση βλέπει ότι της μένει. Αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή της. Το τέλος αυτό έρχεται να το βρει ένα μήνυμα στον αυτόματο τηλεφωνητή με μια πρόταση για δουλειά σε μια εταιρεία. Το μήνυμα όμως δεν μπορεί να ακουστεί πλέον – η κοπέλα δεν κατάφερε να αντέξει το περιθώριο.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Ένα σχόλιο πάνω στην ανεργία και τις –τραγικές πολλές φορές– συνέπειές της.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *