Ο Ληστής

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Ψαλτάκης Γαβριήλ

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
THE THIEF
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2008 5 5' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Ένας άντρας παρακολουθεί επίμονα ένα διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας. Οι ιδιοκτήτες φεύγουν για ταξίδι και αυτός καταφέρνει να μπει μέσα. Ενώ ο σκοπός του είναι να ληστέψει το σπίτι, ένα πιάνο αποσπά την προσοχή του. Μη μπορώντας να αντισταθεί στην ανάγκη του για μουσική, αρχίζει και παίζει. Η φασαρία που δημιουργεί το τραγούδι του μέσα στη νύχτα, οδηγεί στη σύλληψή του.

Περίληψη

Ένας άνεργος άντρας, απογοητευμένος από τη ζωή του παρακολουθεί ένα διαμέρισμα με σκοπό τη διάρρηξή του. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού φεύγουν για ταξίδι και αυτός καταφέρνει να «τρυπώσει» μέσα. Στο διαμέρισμα υπάρχει ένα μεγάλο, παλιό πιάνο, που δείχνει να τον μαγνητίζει. Ο άντρας τρώει κάτι, κάνει μπάνιο, χαλαρώνει και πίνει ένα ποτό. Το πιάνο δεν τον αφήνει να ησυχάσει, έτσι το κουρδίζει και αρχίζει να παίζει μουσική. Η όρεξή του, όσο περνά η ώρα, αυξάνεται και το τραγούδι του γίνεται όλο και πιο μανιασμένο. Έχει αναστατώσει όλη την πολυκατοικία με αποτέλεσμα μια γριούλα στο διπλανό διαμέρισμα να καλέσει την αστυνομία. Δύο αστυνομικοί εισβάλουν μέσα στο σπίτι και συλλαμβάνουν τον ληστή. Το τραγούδι του ληστή συνεχίζεται μέχρι και την είσοδο του στο περιπολικό με τους ένοικους της πολυκατοικίας να παρακολουθούν.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Ποτέ δεν ξέρουμε τι κρύβει η ψυχή ενός ανθρώπου... Η ελευθερία της ψυχής του ανθρώπου μέσα από την τέχνη της μουσικής. Το σενάριο είναι βασισμένο σε αληθινό γεγονός που διαδραματίστηκε το 1981 στη Σοβιετική Ένωση και δημοσιεύτηκε στον τύπο.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.