Ο Τίμος delivery

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Λαζαρίδης Ιωάννης

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2003 6 5' Μυθοπλασία Κωμωδία

Σύνοψη

Ο Τίμος, ένας άτυχος νέος, μετά από μέρες ανεργίας βρίσκει δουλειά στην πιτσαρία του Τάσου και της Σούλας ως διανομέας. Καβάλα στην μηχανή και μετά την πρώτη επιτυχημένη έξοδο όλα ανατρέπονται στην διάρκεια από έναν ψευτοζητιάνο, μια παρέα μικρών γύφτων κλεφτών και από την υπέροχη παρουσία μιας όμορφης νεαρής που αποσπώντας την προσοχή του Τίμου καθώς τρέχει με την μηχανή τον αναγκάζει σε πρόσκρουση σ’ έναν κάδο απορριμμάτων. Όταν αργά το απόγευμα επιστρέφει στην πιτσαρία κρατώντας μόνο το τιμόνι της μηχανής δέχεται την οργισμένη επίθεση του Τάσου. Ο Τίμος προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα υποχρεώνεται σε άτακτη φυγή.

Περίληψη

Όλη η αγωνία και όλη η χαρά της πρόσληψης του Τίμου σε μια πιτσαρία όπου διευθυντές και ιδιοκτήτες ήταν ένα κοιλιόδουλο υπέρβαρο ζεύγος , ο Τάσος και η Σούλα, κράτησε μια ημέρα. Ο Τίμος ένας άτυχος νέος που γνώριζε τι θα πει ανεργία και έλλειψη αγαθών, κατάφερε να προσληφθεί χάρις την μία αναρτημένη αγγελία στην προθήκη της πιτσαρίας του Τάσου και της Σούλας. Η πρόσληψη καλή, το ζεύγος ανθρώπινο. Χορταίνουν την πείνα του πριν τον ρίξουν στον αγώνα της επιβίωσης. Η εργασία όμως ποτέ δεν έχει τέλος, έχει μόνον αρχή και κάθε αρχή όπως είναι δύσκολη για όλους έτσι ήτανε και για τον ήρωα της καθημερινότητας, τον Τίμο. Χαρούμενος, ευτυχισμένος για το αναπάντεχο ρίχνεται στην μάχη της διανομής. Η ατυχία του όμως που συνέχιζε να τον ακολουθεί, τον ακολούθησε και εδώ ως σκιά. Παρ’ ότι άπειρος κατάφερε στην πρώτη του έξοδο να τα πάει περίφημα δίνοντας έτσι πρόσκαιρη χαρά στο ζεύγος για την επιλογή τους. Στην συνέχεια όμως λες και έτσι έπρεπε να γίνει για να νοιώσει την πίεση της καθημερινότητας άλλη μια φορά, πέφτει από σφάλμα σε σφάλμα. Τίποτα δεν πάει καλά. Φιλότιμο άτομο ο Τίμος, πονόκαρδος κρίνοντας από τα βιώματά του δεν μπορεί να αντισταθεί στο παρακλητικό ύφος ενός γέρου ψευτοζητιάνου στον οποίο και χαρίζει τις πρώτες του εισπράξεις. Στην επόμενη έξοδο υποχρεώνεται σε στάση σε έναν κόκκινο σηματοδότη όπου καθώς ένα γυφτάκι τον απασχολεί άλλα δύο του αδειάζουν το κιβώτιο με τις πίτσες. Ο σηματοδότης γίνεται πράσινος, ο Τίμος αναχωρεί αλλά στον πρώτο πελάτη αντιλαμβάνεται την κλοπή. Παρ’ όλα αυτά επιστρέφει στην έδρα για νέες παραλαβές και νέες εξορμήσεις. Κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα για να προλάβει την διανομή. Κάποια στιγμή σε μια στροφή χάνει για λίγο την ισορροπία του. Τα κατάφερε όμως να συνεχίσει την πορεία του χωρίς ανατροπή. Στην συνέχεια όμως όλα τελείωσαν γιατί αυτό έπρεπε να γίνει. Μία όμορφη νέα στην στάση του λεωφορείου παγιδεύει το βλέμμα του με αποτέλεσμα ο Τίμος να προσκρούσει με φόρα σε παρακείμενο κάδο. Τα πάντα γύρω του βούλιαξαν. Ψυχή και μηχανή διαλύθηκαν, οι πίτσες σκόρπησαν γύρο του. Περήφανο άτομο ο Τίμος δεν επιλέγει τον δρόμο της φυγής αλλά της επιστροφής. Ματωμένος, κουρελής και κρατώντας μόνο το τιμόνι της μηχανής επιστρέφει στην πιτσαρία όπου ο έκπληκτος Τάσος οργίζεται καθώς δεν νοιώθει καμιά ικανοποίηση από τις απαντήσεις του Τίμου. Είναι έτοιμος να αρπάξει τον πλάστη, πράγμα που αντιλαμβάνεται ο Τίμος και με γρηγοράδα κατευθύνεται προς την έξοδο. Βγαίνει στο πεζοδρόμιο και υποχωρεί λίγα βήματα απ’ όπου βλέπει απαθής τους σφηνωμένους στην έξοδο Τάσο και Σούλα να τον απειλούν χειρονομώντας. Ο Τίμος βέβαιος πλέον για την ασφάλειά του αποχωρεί με αργά και σταθερά βήματα!

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Τίποτε δεν γεννιέται από το πουθενά. Ούτε μας ήρθε από άλλο πλανήτη ο Τίμος. Ο άνθρωπος μπορεί να απομακρύνεται από τον ίδιο τον συνάνθρωπό του, είναι όμως πάντα δίπλα του γιατί έτσι είναι η δομή της κοινωνίας. Ο λόγος που μπήκε στο χαρτί ο Τίμος είναι η ίδια η ανάγκη που τον γέννησε, όχι από το πουθενά αλλά από την ίδια την δράση. Τον βλέπουμε κάθε μέρα σ’ όλα τα επίπεδα επειδή εκεί ζεί και κινείται. Εκεί θα τον δει ο τηλεθεατής και εκεί θα εκτιμήσει και θα αξιολογήσει την ταύτιση που θα νοιώσει όταν θα βρίσκεται απέναντί του. Επιπλέον η καθημερινότητα, που έχει και κατέχει την εύθυμη πλευρά της, ζεί σαν σκιά του Τίμου και θα βρίσκεται μαζί του σε πάνω από 100 επεισόδια.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *