Βύζαξα όνειρα, μα ήταν εφιάλτες.

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Στείρου Ειρήνη

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Breast-fed dreams.
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 5 5' Μυθοπλασία Περιπέτεια & Δράμα

Σύνοψη

Είναι η ιστορία ενός μητρικού θηλασμού. Η ιστορία μιας ακυβέρνητης βάρκας στο Αιγαίο. Η ιστορία δεκαπέντε ψυχών χωρίς πατρίδα. Μια ιστορία επιβίωσης, από αυτές που γράφονται με ψιλά γράμματα στις εφημερίδες.

Περίληψη

Λίγο πριν το Δεκαπενταύγουστο, λαθρέμποροι στα τουρκικά παράλια στοιβάζουν σε μια σάπια βάρκα, χωρίς τρόφιμα και με χαλασμένη μηχανή, δεκαπέντε πρόσφυγες με σκοπό να φτάσουν μόνοι τους στις ελληνικές ακτές . Η μηχανή χαλάει και η βάρκα βρίσκεται ακυβέρνητη στο Αιγαίο, χωρίς τροφή και νερό, στο έλεος του αυγουστιάτικου ήλιου και του μελτεμιού. Τα μερόνυχτα περνούν, αλλά σωτηρία πουθενά. Η πείνα και η δίψα απειλούν τις ζωές τους. Στην κρίσιμη στιγμή, μία γυναίκα πρόσφυγας, μητέρα ενός βρέφους, θα προσφέρει το στήθος της στους υπόλοιπους, για να βυζάξουν το πολύτιμο γάλα της ζωής.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Πρόκειται για μία ιστορία ανθρώπινης επιβίωσης, η οποία βασίζεται σε αντίστοιχο πραγματικό περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε στη Λατινική Αμερική. Η ιστορία γράφτηκε με ψιλά γράμματα στις εφημερίδες, αλλά αποτυπώνει τη σωτήρια δύναμη μιας φυσικής λειτουργίας, όπως είναι ο μητρικός θηλασμός. Για τη συγγραφή του σεναρίου αυτού και την προσαρμογή του στα ελληνικά δεδομέμα, ακολούθησε έρευνα σε μαρτυρίες και σε άρθρα για τις περιπέτειες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες όταν έρχονται στη χώρα μας. Η θάλασσα, η εκμετάλλευση, αλλά και η στέρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνιστούν τους κινδύνους αυτού του παράνομου ταξιδιού προς μια νέα πατρίδα.


Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1

Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *