Χώρες αναμονής

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Τολάκης Αντώνιος

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2008 3 5' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Ο Μ. είναι ένας οικονομικός μετανάστης. Ζει καθαρίζοντας τζάμια αυτοκινήτων.Τις νύχτες κοιμάται στις πλατείες. Η μόνη του ελπίδα είναι να βγάλει άδεια παραμονής και εργασίας για να μπορέσει να βρει μια δουλειά πιο σωστή, που θα του εξασφαλίσει ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Ο στόχος του , όμως, συνθλίβεται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Μια κίνηση απελπισίας θα σπρώξει τις ελπίδες του ακόμα πιο βαθιά στο τέλμα της αναμονής.

Περίληψη

Ο Μ. είναι ένας οικονομικός μετανάστης που περιμένει όπως τόσοι άλλοι στην ουρά μιας δημόσιας υπηρεσίας για να εκδοθούν τα χαρτιά του. Περιμένει να βγάλει άδεια Παραμονής και Εργασίας. Μέχρι τότε εξακολουθεί να καθαρίζει τζάμια αυτοκινήτων στα φανάρια και να κοιμάται στα παγκάκια. Μια μέρα η υπομονή του εξαντλείται και κάνει μια απελπισμένη κίνηση. Στο κελί που τον οδηγούν μαθαίνει ότι όλοι τον έχουν βάλει στην αναμονή.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Οι οικονομικοί μετανάστες είναι καταδικασμένοι στην αναμονή. Οι χώρες που αδυνατούν να τους αφομοιώσουν τους στοιβάζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι να τους απελάσουν. Αλλά συνήθως η πατρίδα τους δεν τους δέχεται πίσω. Στην καλύτερη περίπτωση η χώρα υποδοχής υπόσχεται μια νόμιμη άδεια παραμονής και εργασίας . Ο στόχος είναι η καλύτεροι όροι διαβίωσης. Ένας στόχος που συνήθως σκοντάφτει στη δομή ενός δυσλειτουργικού κράτους και μιας ανάλγητης κοινωνίας.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *