Σώσε με

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Αγγελάκη Λυγερή

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2008 5 5' Μυθοπλασία Κοινωνικό

Σύνοψη

O Κωστής, ένας σαραντάχρονος μουσικός ύστερα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες προσπαθεί να βρει τον τρόπο που θα δώσει οριστικά τέλος την ζωή του. Μάταια όμως καθώς την τελευταία στιγμή πάντα κάτι γίνεται. Σε μια από αυτές του τις προσπάθειες θα γνωρίσει μια κοπέλα που θα τον βοηθήσει να συγχωρήσει τους γονείς , τους οποίους θεωρεί έμμεσα υπεύθυνους για αυτή του την αδυναμία καθώς η αγάπη ήταν πάντα μια απαγορευμένη λέξη στην οικογένεια του.

Περίληψη

Ο Κωστής, ένας σαραντάχρονος μουσικός , απογοητευμένος από την ζωή του και ανίκανος να αγαπήσει ,προσπαθεί να δώσει τέλος στην ζωή του. Μάταια όμως καθώς την τελευταία στιγμή πάντα κάτι συμβαίνει. Σε μια από αυτές τις προσπάθειες θα γνωρίσει την Ζωή, η οποία θα του ομολογήσει ότι το τελευταίο διάστημα τον ακολουθεί και έχει δει όλες τις προσπάθειες του να αυτοκτονήσει. Ο Κωστής θα αισθανθεί αμήχανα που κάποιος άγνωστος έχει εισβάλει στην ζωή του και θα της ζητήσει να φύγει. Τις επόμενες μέρες θα σκέπτεται συνεχώς την συνάντηση τους και θα προσπαθήσει να καταλάβει αν συνεχίζει να τον ακολουθεί. Ώσπου και πάλι μετά από λίγες μέρες θα εμφανιστεί μπροστά του για να του ζητήσει συγνώμη. Τότε οι δυο τους θα πάνε μια βόλτα σε μια παραλία, στο μέρος που συνήθιζε να πηγαίνει η Ζωή με τον παππού της κάθε φορά που αισθανόταν άσχημα και μιλούσαν ώρες ατελείωτες για τα προβλήματα τους. Εκεί ο Κωστής θα ανοιχτεί και θα μιλήσει για τους γονείς τους οποίους ουσιαστικά θεωρεί υπεύθυνους για την αδυναμία του να αγαπήσει αληθινά και την ανικανότητα του να δημιουργήσει ουσιαστικές σχέσεις. Ύστερα από ώρες και αφού κουραστούν από την συζήτηση, ο Κωστής θα ξαπλώσει στην αγκαλιά της Ζωής και θα δει ένα όμορφο όνειρο, μέσα από το οποίο θα μπορέσει να συγχωρήσει τους γονείς του. Το επόμενο πρωινό θα ξυπνήσει στο σπίτι του από το θόρυβο του κουδουνιού της εξώπορτας. Στην πόρτα θα δει μια δημοσιογράφο με την μορφή της Ζωής, μόνο που πρόκειται για μια άγνωστη γυναίκα. Αδύναμος να καταλάβει αν αυτά που έζησε τα είδε ή τα ονειρεύτηκε ανοίγει την πόρτα στην γυναίκα.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Στόχος του σεναρίου είναι να δείξει ότι όλοι λιγότερο ή περισσότερο θεωρούμε υπεύθυνους τους άλλους για την ανικανότητα μας να αγαπήσουμε. Φταίνε οι γονείς μας που δεν μας έδειξαν την αγάπη τους, φταίνε οι άλλοι που μας πλήγωσαν αλλά ποτέ οι ίδιοι , που ουσιαστικά δεν αγαπάμε πρώτα από όλα τον εαυτό μας και έτσι δεν μπορούμε να αγαπήσουμε και τους άλλους. Η παραίτηση – αυτοκτονία είναι η εύκολη λύση στα προβλήματα μας , το δύσκολο είναι να μπούμε –να ανοίξουμε την πόρτα στην ζωή (Ζωή), να δούμε τα λάθη μας και να συγχωρέσουμε αυτούς που θεωρούμε υπεύθυνους για τις δικιές μας αδυναμίες. Η ταινία θα μπορούσε να είναι ασπρόμαυρη και στην τελευταία σκηνή που ανοίγει την πόρτα του στη Ζωή να γίνεται έγχρωμη για να φανεί η αντίθεση ανάμεσα στην μοναχική ζωή του και στο νέο ξεκίνημα που κάνει.


Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1

Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.