Το ξύπνημα

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Μπαμπούλα Αδαμαντία

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
The wake
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 5 5' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Αφορμή, η εξέγερση του Δεκέμβρη 2008. Αιτία, όσα μας έχουν καθηλώσει στον καναπέ μας. Δράση, που μας ωριμάζει. Αποτέλεσμα, το ξύπνημα.

Περίληψη

Οι μνήμες ενός μάλλον καθημερινού ζευγαριού που ζει ειρηνικά την ρουτίνα του πίσω από κλειστές πόρτες ξυπνούν και η ήρεμη ζωή τους αλλάζει όταν ένα 17χρονο αγόρι σκοτώνεται από τα πυρά ενός αστυνομικού. Η σύζυγος, που φυτοζωεί παρέα με τον καλά κρυμμένο πόνο της και ο σύζυγος, που έχει ούτε λίγο ούτε πολύ αποσυρθεί από οτιδήποτε μοιάζει να έχει ενδιαφέρον σε αυτή τη ζωή, αρχίζουν να νοιάζονται για το τι συμβαίνει στον κόσμο με αφορμή μια δολοφονία που τους πηγαίνει πίσω στον φόνο του δικού τους παιδιού δεκαπέντε χρόνια πριν. Διαδηλώσεις, αδικία, διαμαρτυρίες, πολιτική, ατιμωρησία σε ένα πλαίσιο ανθρώπινων σχέσεων που έχει άμεσες αναφορές στα πρόσφατα γεγονότα της εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008 στην Ελλάδα αλλά θα μπορούσε να αφορά οποιονδήποτε, οπουδήποτε.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η ιστορία, που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, είναι δομημένη σε μέρες δράσης, από το συμβάν μέχρι τα αποτελέσματα που έχει η δράση των ηρώων εξαιτίας αυτού. Οι βασικοί ήρωες είναι άνθρωποι συνηθισμένοι που έχουν λουφάξει στην καθημερινότητά τους. Η ξαφνική είδηση της δολοφονίας ενός νεαρού αγοριού θα βάλει τη ζωή τους σε μια άλλη τροχιά και θα φέρει το θεατή στο τέλος μπροστά στην αποκάλυψη μιας σύμπτωσης που γίνεται η αφορμή για να αλλάξει η ζωή και να απαλύνει ο πόνος που φέρουν αυτοί οι άνθρωποι.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.