Βουβή ταινία

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Ιακωβίδης Χρήστος

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 2 5' Μυθοπλασία Κοινωνικό

Σύνοψη

Ο Αντρέας, ένα άτομο με ειδικές ανάγκες, παράλυτο στα κάτω άκρα, ξεκινά την απογευματινή του βόλτα σε ένα ερημικό δρομάκι και συναντά τη τρέλα της πόλης. Η ταινία ξεκινά με έγχρωμο φιλμ, ενδιάμεσα γίνεται ασπρόμαυρη και στο τέλος πάλι έγχρωμη. Το ασπρόμαυρο μέρος είναι γυρισμένο με γρήγορους ρυθμούς. Τα έγχρωμα μέρη είναι χαλαρά. Τα ασπρόμαυρα μέρη άλλες φορές είναι βουβά άλλες φορές έχουν ήχο.
 

Περίληψη

  Είναι απόγευμα. Το άτομο με ειδικές ανάγκες, που είναι παράλυτο στα κάτω άκρα ξεκινά τη βόλτα του στο δρομάκι έξω από το σπίτι του κάπου στα βόρεια προάστια. Είναι με το ηλεκτρικό καροτσάκι του. Μόλις το είχε πάρει από σέρβις. Κόλλαγε ο μοχλός του μπρος-πίσω, δεξιά-αριστερά.
Γεμάτος χαρά ξεκινά τη βόλτα του. Βάζει τα ακουστικά του mρ3, με μουσική low bap. Ο δρόμος συνήθως είναι σχεδόν ερημικός. Όμως, μία σπασμένη σωλήνα της Δ.Ε.Υ.Α.Λ σε ένα φρεάτιο επί του κεντρικού δρόμου, αναγκάζει τα αυτοκίνητα να αλλάξουν το καθιερωμένο τους δρομολόγιο και να περάσουν από αυτό το δρομάκι. Πρώτα, έρχεται ένα φορτηγό και δε μπορεί να προσπεράσει το καρότσι. Ακολουθούν και άλλα αυτοκίνητα και γίνεται ουρά.. Κολλάει και ο μοχλός από το αναπηρικό καρότσι και ακινητοποιείται. Κανείς πλέον δεν έχει υπομονή. Αρχίζουν τα επίμονα κορναρίσματα. Γίνεται πανζουρλισμός με τις κόρνες. Ξαφνικά ξεκινά το καρότσι και οι κόρνες σωπαίνουν. Σε λίγο φτάνουν σε ένα σταυροδρόμι. Εκεί ένα περιπολικό τους σταματά. Περνάει ο υπουργός με τη συνοδεία του. Πάνε για φαγητό. Όμως βλέποντας τον Αντρέα ο Υπουργός σταματάει, κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και πάει και του μιλάει. Ο Υπουργός του δίνει τη κάρτα του για ότι χρειαστεί. Πέντε φωτογράφοι παρατρεχάμενοι, αποθανατίζουν τη φάση. Μπαίνουν πάλι στα αυτοκίνητά τους και φεύγουν όλοι. Η ουρά σιγά-σιγά διαλύεται. Άλλα αυτοκίνητα πάνε δεξιά άλλα αριστερά(ο δρόμος τώρα είναι πιο πλατύς). Ο Αντρέας μένει μόνος του ξανά. ‘Έρχεται κοντά του ένα αδέσποτο σκυλί. Στέκεται πλάι του και τον κοιτά κουνώντας την ουρά του. Ο Αντρέας συνεχίζει να ακούει μουσική low bap.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

 


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.