Χέρι με Χέρι

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Γιαννακός (Giannakos) Χρήστος (Christos)

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Hand in hand
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Ενώ πατέρας και κόρη περνούν, χέρι με χέρι, από τις διαβάσεις τον δρόμο, ο γονιός πέφτει αναίσθητος στην άσφαλτο. Τόσο κατά την απρόσεκτη μεταφορά του ανήμπορου άντρα στο πεζοδρόμιο όσο και κατά την παροχή των βοηθειών, μπαμπάς και κόρη κρατιούνται σφιχτά από το χέρι.

Περίληψη

Μπαμπάς και κόρη περνούν, χέρι με χέρι, από τις διαβάσεις το δρόμο. Ξαφνικά, ο μπαμπάς πέφτει, κρατώντας το στήθος του, στην άσφαλτο. Μεταφέρεται βιαστικά από οδηγούς στο πεζοδρόμιο. Αν και αναίσθητος, ο μπαμπάς κρατά επίμονα και συνεχώς το χέρι του παιδιού. Φτάνουν οι πρώτες βοήθειες. Ο τραυματιοφορέας λέει στην κόρη ν’ αφήσει τον πατέρα της, μα εκείνη, με τη σειρά της, επιμένει να σφίγγει το χέρι του γονιού της. Το συμβάν εικονίζεται τελικά σαν μια συνηθισμένη κι απόμακρη σκηνή της πόλης.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Ένα απροσδόκητο συμβάν αναδεικνύει μια σχέση ουσιώδους αφοσίωσης –σχέση ακριβή όσο κι απόμακρη, αν ιδωθεί από μια απόσταση, μες στο ποικίλο πλέγμα των αστικών ιστοριών και εικόνων. Οι ρυθμοί της πόλης εμποτίζουν τις σχέσεις και τις διαθέσεις των ανθρώπων. Είτε ένα πρόσωπο είτε μία πράξη μπορεί ν’ αποκτήσουν ξαφνικά ένα ιδιαίτερο βάρος ή μια λανθάνουσα σημασία τους. Η βία, η αποξένωση, η συμπάθεια και η αγάπη είναι δυνατόν ν' αναμειχθούν σε έναν στρόβιλο λίγων δευτερολέπτων, ο οποίος, περνώντας γοργά πάνω απ' την άσφαλτο, ν' αφήσει πίσω του πάλι ένα συνηθισμένο αστικό χώρο.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *