Ο Φρανκ Σάλλιβαν είναι νεκρός

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Συλιγνάκη Στέλλα

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Frank Sallivan is dead
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2006 3 3' Μυθοπλασία

Σύνοψη

Πρόκειται για ένα στιγμιότυπο ταινίας νουάρ. Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μπαρ όπου συναντιούνται οι κεντρικοί ήρωες της ιστορίας. Ανταλλάσσουν πληροφορίες και ετοιμάζουν το όχι και τόσο νόμιμο επόμενο βήμα τους. Παράλληλα υπάρχει ένα ειδύλλιο μεταξύ του ενός άντρα και της σερβιτόρας του μαγαζιού, το οποίο κατά πώς φαίνεται είναι ατελέσφορο.

Περίληψη

Η σκηνή ανοίγει με τη σερβιτόρα να μαζεύει ένα τραπέζι. Από την κατάσταση του χώρου καταλαβαίνουμε ότι η ώρα είναι προχωρημένη, καθώς το μαγαζί είναι μισοάδειο και ακατάστατο. Σε ένα τραπέζι κάθεται ένας άντρας και από τη συμπεριφορά τους, φαίνεται ότι αυτός κι η κοπέλα γνωρίζονται και μάλιστα καλά. Στο τραπέζι καταφθάνει κι ένας δεύτερος άντρας, “φίλος”/συνεργάτης του πρώτου. Οι δυο τους συζητούν για τις υποθέσεις τους, για την κατάληξη των υπόλοιπων “φίλων”/συνεργατών τους και για το επόμενο βήμα τους. Από τη συζήτηση και το ύφος τους καταλαβαίνουμε ότι είναι μπλεγμένοι άσχημα και πρόκειται να μπλέξουν κι άλλο, ενώ και η σχέση μεταξύ του ενός και της κοπέλας φαίνεται πως δε θα προχωρήσει.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Το σενάριο αποτελεί μια προσπάθεια αναβίωσης του κλίματος των ταινιών film noir. Πατώντας στα χνάρια των ταινιών αυτών, οι ήρωες είναι κυνικοί, χωρίς ηθικούς φραγμούς, μπλεγμένοi σε δυσάρεστες και “βρώμικες” καταστάσεις, οι σχέσεις των δύο φύλων προβληματικές, ενώ κυριαρχεί η επιθυμία για εύκολο χρήμα. Η παρακμή των ηρώων αντικατοπτρίζεται και στο χώρο που διαδραματίζεται η ιστορία. Πρόκειται για ένα μικρό, πολύ μικρό, φόρο τιμής σ’ ένα κινηματογραφικό είδος που ήταν και παραμένει γοητευτικό.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.