Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΣΜΑΣ

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Ο Νίκος, χρόνια υπάλληλος, αποφασίζει να κάνει την δική του επιχείρηση, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά του και κυρίως για το γιο του. Στην αρχή τα πράγματα πηγαίνουν καλά, όμως, η οικονομική κρίση τον διαλύει μετά από λίγο καιρό και βρίσκεται πλέον σε απόγνωση από τα χρέη. Βλέποντας τον κίνδυνο της καταστροφής, ο Νίκος κάνει μια ασφάλεια ζωής και στην συνέχεια, σκηνοθετεί ένα δυστύχημα με θύμα τον ίδιο. Ο βασικός ήρωας χάνεται από τη ζωή, δίνοντας όμως τα εφόδια στο γιο του να ζήσει εκείνος.

Περίληψη

Ο Νίκος κάθεται στο μπαλκόνι του σπιτιού του και αποφασίζει να κάνει την δική του επιχείρηση. Καθοριστικό ρόλο σε αυτή την απόφαση παίζει ο γιος του, που παίζει εκείνη τη στιγμή λίγα μέτρα πιο πέρα. Ανοίγει το πρώτο μαγαζί με δάνειο και πηγαίνει καλά. Οι δόσεις πληρώνονται κανονικά και η Τράπεζα του προτείνει και άλλο δάνειο για να επεκταθεί. Παίρνει το δάνειο, επεκτείνεται αλλά έρχεται η οικονομική κρίση και τον διαλύει. Από εκεί που μετρούσε χρήματα και κέρδη, έφτασε στο σημείο να ανοίγει τον έναν λογαριασμό μετά τον άλλον και να μην έχει χρήματα να πληρώσει. Υπό την απειλή της κατάρρευσης, ο Νίκος προχωρά στο απονενοημένο σχέδιο. Κάνει μια ασφάλεια ζωής για αρκετά χρήματα και στην συνέχεια σκηνοθετεί ένα δυστύχημα με θύμα τον εαυτό του. Ο ίδιος πεθαίνει, όμως η σύζυγος παίρνει την αποζημίωση και το παιδί μεγαλώνει σωστά, έστω με την έλλειψη του πατέρα. Όταν το παιδί μεγαλώνει, ο πατέρας του, του μιλάει μέσα από ένα γράμμα το οποίο είχε γράψει πριν πεθάνει και του εξηγεί τους λόγους για τους οποίου ήρθαν έτσι τα πράγματα.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για ιδέα αλλά για την πραγματικότητα που υποχρεωνόμαστε να ζούμε καθημερινά. Το τελευταίο διάστημα, η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες σε απόγνωση και, ιστορίες όπως αυτή του σεναρίου, τις βιώνουμε καθημερινά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι κλήθηκαν να επενδύσουν σε ένα συγκεκριμμένο οικονομικό περιβάλλον και στην συνέχεια το περιβάλλον άλλαξε δραματικά προς το χειρότερο, είναι το μέλλον των παιδιών τους, τα οποία, σύντομα θα έρθουν αντιμέτωπα με τις υποχρεώσεις των γονιών τους. Στην σύγχρονη Ελλάδα, χιλιάδες άνθρωποι θα μετατραπούν περίπου σε δουλοπάροικους, αφού η ζωή τους θα είναι δεσμευμένη στις τράπεζες και στο δημόσιο. Η καταγραφή του προβλήματος αποτελεί την πρώτη διαμαρτυρία. Η "λύση" την οποία βρίσκει ο κεντρικός ήρωας, στην πραγματικότητα δεν είναι λύση. Ωστόσο, με την πράξη του, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε αυτούς που χειρίζονται τις τύχες των ανθρώπων, ώστε να λάβουν μέτρα. Μέτρα για την στήριξη εκείνων που, ενώ δεν έφταιγαν, καλούνται τώρα να πληρώσουν με στέρηση ακόμη και της προσωπικής τους ελευθερίας, τα λάθη των κυβερνώντων.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.