Απαγορευμένα Πάθη

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος WIDLER MAJA

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 3 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Τα δίδυμα αδέρφια, Daniel και Jan, επανασυνδέονται στο bachelor party του πρώτου, ύστερα από πολλά χρόνια χωρισμού. Η ξαφνική εμφάνιση του Jan προκάλεσε έκπληξη σε όλους, για ξεχωριστούς λόγους. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ο Daniel περνά διάφορες δοκιμασίες που του προετοίμασαν οι φίλοι του, οι οποίες αποτελούν και αφορμή για τις προκλήσεις που περνά η σχέση των διδύμων. Στο τέλος της βραδιάς, τα αδέρφια καταλήγουν, ύστερα από έναν τσακωμό, σε ερωτική πράξη. Ο Daniel όμως, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος παντρεύεται τελικά την γυναίκα του και μετακομίζει μακριά από τον Jan.

Περίληψη

Απρόσμενη έκπληξη αποτελεί η εμφάνιση του Jan στο bachelor party του δίδυμου αδερφού του, Daniel. Η επανασύνδεση των δυο, ύστερα από πολλά χρόνια απόστασης, δεν φαίνεται να είναι πολύ φιλική. Έκπληξη αποτελεί και για τους φίλους του Daniel η ύπαρξη του δίδυμου αδερφού του. Κατά τη διάρκεια της μεγάλης βραδιάς ο Daniel περνά από διάφορες δοκιμασίες που του έχουν προετοιμάσει οι φίλοι του για το μεγάλο party. Κατά την πρώτη του δοκιμασία στις γυναικείες τουαλέτες του μπαρ, όπου πήγε η παρέα, τα αδέρφια έχουν μια συζήτηση για την πορεία ζωή τους ύστερα από τον χωρισμό, που τους φέρνει πιο κοντά, αλλά και αντιμέτωπους σε προκλήσεις. Η παρέα διασκεδάζει και το κέφι και οι δοκιμασίες συνεχίζονται. Έναυσμα για ένα φιλί στα χείλη μεταξύ των δύο αδερφών αποτελεί ένας νεαρός περαστικός που εμφανίζεται σε μια από τις δοκιμασίες του Daniel. Στο τέλος της βραδιάς, τα αδέρφια γυρίζουν στο σπίτι και τσακώνονται λόγω του επεισοδίου που προηγήθηκε. Ο τσακωμός τους τελικά μετατρέπεται σιγά σιγά σε ερωτική πράξη. Το επόμενο, όμως, πρωί ο Daniel μετανιωμένος για την επανάληψη της πράξη, που αποτέλεσε αίτιο χωρισμού των δίδυμων αδερφών, καταπολεμά τα συναισθήματα του. Αποφασισμένος να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και να αλλάξει τη ζωή του παντρεύεται τελικά την Sophie, με την οποία μετακομίζει, μακριά από τον Jan.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η σεναριακή ιδέα κινείται σε τρία επίπεδα, το οικογενειακό, το ερωτικό και το κοινωνικό. Παρουσιάζεται η σχέση δύο διδύμων που φέρουν ερωτικά συναισθήματα ο ένας για τον άλλον. Τα καθορισμένα πλαίσια, όμως, της κοινωνίας τους κάνουν να ντρέπονται για τον έρωτα που νιώθουν. Η ομοφυλοφιλία, και ιδίως ο αδερφικός έρωτας, δεν είναι κοινωνικά αποδεκτός, όσο φιλελεύθερη κι αν είναι μια κοινωνία, με αποτέλεσμα τα δυο αδέρφια να παραγκωνιστούν αν γίνει γνωστή η σχέση τους. Έτσι, αυτοτιμωρούνται και χωρίζονται, ώστε να ακολουθήσουν μια «φυσιολογική» ζωή. Είναι σωστό να καταπιέζουν τα συναισθήματα τους και να οδηγούνται στην αυτοτιμωρία του χωρισμού, επειδή η κοινωνία έχει τα ταμπού και τα στάνταρ της; Ποιος τα ορίζει αυτά τα πλαίσια; Η σεναριακή ιδέα αποτελεί μια ανήσυχη σκέψη για τα πλαίσια της κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε. Δημιουργούνται ερωτήματα, όπως ποια είναι τα πλαίσια και τα όρια μιας κοινωνίας, ποιος ορίζει αυτά τα πλαίσια, μπορούν να ξεπεραστούν και μέχρι ποιο σημείο.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.