Δικός Μας Είσαι

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Κοκκώνη Αγγελική

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Κωμωδία

Σύνοψη

Ένας καινούργιος εργάτης προσπαθεί να γίνει αποδεκτός σε ένα εργοτάξιο παλιών. Όχι τόσο για να γίνει φίλος μαζί τους, ούτε για να είναι αρεστός. Αλλά για να καταφέρει να πάρει βοήθεια από τους συνεργάτες του και να τελειώσει επιτέλους την δουλειά που του έχει δοθεί. Μόνο που ο μόνος τρόπος για να καταφέρει να κάνει τους άλλους εργάτες να τον βοηθήσουν είναι να τους πείσει ότι είναι και ο ίδιος ένας από αυτούς. Και ο μόνος τρόπος να το καταφέρει αυτό είναι να συμβιβάσει τις αξίες του. Σε μια χώρα που οι αξίες μόνο συμβιβάζονται.

Περίληψη

Αθήνα, εργοτάξιο. Τέσσερις εργάτες έχουν χαλαρώσει στην σκιά και πίνουν τον καφέ τους, όταν ένας δουλεύει ακόμα κάτω από τον καυτό ήλιο. Μια κοπέλα περνάει και οι εργάτες ενθουσιάζονται. Όλοι εκτός από έναν: αυτόν που ακόμα πασχίζει να τελειώσει την δουλειά. Τον καινούργιο. Προσπαθώντας να δόσουν μια απάντηση στο γιατί ο καινούργιος δεν κοιτάει ποτέ τις κοπέλες που περνούν και κυρίως, γιατί δεν τους φωνάζει και ποτέ κανένα σχόλιο, εξετάζουν από την πιθανότητα του να είναι ομοφυλόφυλος, μέχρι αυτήν του να είναι ακόμα πολύ καινούργιος για να ξέρει πώς λειτουργούν τα πράγματα στην δουλειά αυτή. Ακούγοντας μέρος της συζήτησής τους, ο καινούργιος τους πλησιάζει και ζητάει την βοήθειά τους να τελειώνει η δουλειά. Όταν αυτοί αρνούνται, ο εργάτης ξέρει τι πρέπει να κάνει για να τους πείσει ότι είναι μέρος της ομάδας: να φωνάξει κάποιο σχόλιο, ερωτικού πάντα περιεχομένου, σε μια κοπέλα που περνάει από το εργοτάξιο. Και το κάνει. Χωρίς να πάρει κανένα σχόλιο από την κοπέλα, παίρνει όμως αυτό που ζητούσε από τους συνεργάτες του. Αποδοχή. Τον κοιτούν πια με άλλο μάτι, είναι δικός τους, ένας από αυτούς. Και τότε σηκώνονται όλοι ένας ένας να δόσουν ένα χέρι για να τελειώσει η δουλειά. Τώρα είναι πια όλοι μια ομάδα.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Αυτό το κείμενο θέλει να δείξει ότι μερικές φορές ακόμα κι αν θες να κάνεις κάτι σωστά, το σύστημα, ο τρόπος που έχει αποφασιστεί από τους γύρω σου ότι θα γίνονται τα πράγματα, είναι πιο δυνατό και υπερνικάει στο τέλος. Μερικές φορές για να κάνεις τα πράγματα έτσι όπως εσύ θες, πρέπει να κάνεις και κάτι που δεν θες, να πλησιάσεις λίγο το καθεστημένο και ίσως αν το κάνεις σωστά, να σε πλησιάσει και αυτό. Ίσως η απάντηση στο να συνυπάρξουμε έίναι να βρεθούμε όλοι κάπου στην μέση.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *