Μπορώ και μόνος μου

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Οικονόμου Εμμανουήλ

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
I can do it by myself
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 2 3' Μυθοπλασία Κωμωδία

Σύνοψη

Ο μοναδικός ψηφοφόρος ενός εκλογικού τμήματος είναι ένας προχωρημένος σε ηλικία άνδρας. Η αργοπορημένη εμφάνιση και η φυσική του κατάσταση θα κάνει την εφορευτική επιτροπή να αμφισβητήσει την ίδια του την ικανότητα να μπορέσει μόνος του να φτάσει καν ως την κάλπη.

Περίληψη

Στο εκλογικό τμήμα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής δείχνουν έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ τους και με έκδηλη την ανία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους αφού είναι υποχρεωμένα να περιμένουν όλη τη μέρα τον μοναδικό εγγεγραμμένο ψηφοφόρο. Τελικά ένας προχωρημένος σε ηλικία άνδρας εμφανίζεται ασυνόδευτος και κυριολεκτικά στο παρά πέντε πριν από το κλείσιμο της κάλπης. Οι εκνευριστικά αργές και ασυγχρόνιστες κινήσεις του σώματός του καθώς και τα μακρόσυρτα βήματά του δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη για το αν τελικά θα ολοκληρώσει την διαδικασία της ψηφοφορίας. Αλλά ο ίδιος επιμένει ότι δεν χρειάζεται βοήθεια και ότι μπορεί να τα καταφέρει και μόνος του. Σε μια προσπάθεια να ψυχαγωγήσουν έστω την ύστατη στιγμή την μέρα τους που έχασαν στην αναμονή, τα μέλη της επιτροπής θα ξεπεράσουν τις όποιες αναστολές λόγω διαφορετικών χαρακτήρων και ιδεολογιών που εκπροσωπούν και θα στοιχηματίσουν στο πόσα βήματα θα κάνει ο γερασμένος ψηφοφόρος τους από το παραβάν έως την κάλπη. Οι κανονισμοί του παιχνιδιού σκληροί και αμερόληπτοι. Κανείς δεν θα βοηθήσει τον ηλικιωμένο άνδρα ακόμα και αν πέσει, ο καθένας τους επιλέγει ένα και μοναδικό αριθμό βημάτων ως προσωπική του πρόβλεψη και όλοι τζογάρουν το ίδιο - μα καθόλου αμελητέο - χρηματικό ποσό. Τα βλέμματα όλων στρέφονται στο παραβάν που ανοίγει. Με φόντο γύρω τους τις ζωγραφιές των παιδιών του σχολείου και χειρόγραφες πινακίδες με λέξεις όπως «Δημοκρατία», «Πολιτισμός», η πολύωρη βαρεμάρα δίνει τόπο στην στιγμιαία έξαψη, ο ανταγωνισμός αντικαταστεί την επιφανειακή σοβαροφάνεια και η αγωνία ανεβαίνει στο κατακόρυφο για το ποιος τελικά θα κερδίσει το στοίχημα.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Μια μαύρη βουβή κωμωδία που βασίζεται στην υποκριτική των προσώπων των ηθοποιών και στην χρήση πρωτότυπων ήχων. Η ιστορία διαδραματίζεται σε μία αίθουσα σχολείου διακοσμημένη με τις χρωματιστές ζωγραφιές των παιδιών και επιγραφές με επιλεγμένες λέξεις όπως «Δημοκρατία» και «Πολιτισμός» αναρτημένες στον τοίχο. Τα πλάνα είναι κυρίως κοντινά και καταγράφουν τις κινήσεις-αντιδράσεις των χαρακτήρων. Μια διακωμώδηση πολιτικο-κοινωνικών καταστάσεων. Η απεγνωσμένη ανάγκη να αλλάξουμε την καθημερινότητα και η εμμονή ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί όχι μέσα από προσωπική έντιμη προσπάθεια αλλά από την αβίαστη κριτική, και συχνά γελοιοποίηση, κάποιου άλλου. Αντιδράσεις που οδηγούν πολλές φορές σε παροξυσμό, υπερβολή και σε μια ψυχολογία έτοιμη να «ποντάρει» με κάθε μέσο στην εύκολη έξοδο από την ανία.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.