Chocolate Man

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Καλπάκης Νίκος

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Chocolate Man
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 2 1' Μυθοπλασία Κωμωδία

Σύνοψη

Ένας υπέρβαρος άνδρας αποφασίζει πως ήρθε η στιγμή να αρχιζει δίαιτα.

Περίληψη

Ένας υπέρβαρος άνδρας αποφασίζει πως ήρθε η στιγμή να αρχίσει δίαιτα, αποφασίζει να πετάξει όλες τις σοκολάτες, τα γλυκά και τα junk food από το σπίτι. Τα μαζεύει όλα σε μια σακούλα και τα βγάζει έξω στο διάδρομο. Επιστρέφει στην τραπεζαρία οπού και κάθεται, διακηρύσσοντας πως από αύριο αρχίζει δίαιτα. Και ευθύς πεφτει με την μούρη σε ενα ψητό γουρούνι που είναι πάνω στο τραπέζι. Η κοπέλα του τον βρίσκει να τρώει και του φέρνει στο κεφάλι τις σακούλες με το υγιεινό φαγητό που μόλις ψώνισε.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Το “chocolate man" είναι μια κωμωδία που αφηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου που έχει πρόβλημα βάρους και θέλει να αρχίσει δίαιτα, άλλα από αύριο. Και είναι αρκετά κοινό πιστεύω, πολλοί ανθρώποι το έχουν πει, άλλοι το έχουν κάνει, άλλοι όχι. Εμένα με ενδιαφέρει να σχολιάσω κάπως εύθυμα τις συνέπειες τι μπορεί να γίνει αν δεν το κάνεις. Ο Άνδρας στην ιστορία μας, πετάει όλα τα γλυκά έξω από την πόρτα, αλλά τον περιμένει στην τραπεζαρία ενα ψητό γουρούνι να ξεκοκαλίσει. Αν αρχίσει δίαιτα αύριο, θα ξαναρχίσει να τρώει μεθαύριο. Είναι λιγάκι φαύλος κύκλος, και ίσως η ταινία δράσει σαν ενα καυστικό σχόλιο που θα λέει, «μην περιμένεις να αρχίσεις δίαιτα αύριο, άρχισε σήμερα». Σκηνοθετικά αυτό που πρέπει να γίνει είναι ότι πρέπει να μεταχειριστούμε την ταινία σαν ανέκδοτο. Ο άνδρας μαζεύει τις σοκολάτες, και τις πετάει, έτσι πιστεύουμε ότι έχει πάρει την απόφαση να σταματήσει. Αυτό είναι το στήσιμο της ιστορίας. Μέσα από την δικιά του επιθυμία στήνεται και η δικιά μας προσμονή για το τι θα γίνει μετά. Τον βλέπουμε να προσπαθεί με τόση αποφασιστικότητα- που ακόμα πετάει και τις κρυμμένες σοκολάτες- να προσπαθεί να αλλάξει την ζωή, έτσι υποψιαζόμαστε ότι υπάρχει κάτι δεν ξέρουμε. Και ως ενα καλό ανέκδοτο πρέπει να κρύψουμε το τέλος, δηλαδή όταν μπαίνει μέσα στην τραπεζαρία δεν μπορούμε να δούμε το γουρούνι, πρέπει να ανακαλυφθεί την τελευταία στιγμή για να δουλέψει σαν την τελευταία ατάκα ενός ανέκδοτου ( punchline) Άρα η χρήση κοντινών επιβάλλεται όταν μπαίνει μέσα στην τραπεζαρία.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.