Μια σταγόνα Μια ζωή

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Τερζόπουλος Βασίλης

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Κοινωνικό

Σύνοψη

Μια νέα γυναίκα υποβάλλεται για πολλοστή φορά σε χημειοθεραπεία. Η μάχη που δίνει για τη ζωή, την οδηγεί στο ν’ αναπολήσει το παρελθόν, να ονειρευτεί το μέλλον, ανακατεύοντας το πριν που αγνόησε όταν το είχε και το μετά, που αγνοεί αν θα έρθει. Στιγμές που ταυτίζονται με τις σταγόνες από το φάρμακο που της διοχετεύουν, παίρνουν που αληθινές, πραγματικές τους διαστάσεις.

Περίληψη

Το σενάριο επιχειρεί να μεταδώσει την ψυχολογία ενός ανθρώπου που δίνει τη μάχη για τη ζωή του ενάντια στην επάρατη νόσο, μη γνωρίζοντας αν θα βγει νικητής. Η ηρωίδα, μια νέα γυναίκα, νέα μητέρα, που θεωρητικά βρίσκεται στην ακμή της ζωής της, αναπολεί, επανεκτιμά, επαναξιολογεί τα όσα έχει ζήσει, αλλά και τα όσα θα ήθελε και δεν έχει ακόμη ζήσει, από το κρεβάτι ενός νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια μιας ακόμη συνεδρίας χημειοθεραπείας. Στιγμές της ζωής της και της ζωής που θα ήθελε ν’ ανοιχτεί μπροστά της, περνούν μπροστά από τα μάτια της στον ίδιο ρυθμό που περνούν στο σώμα της οι σταγόνες από το φάρμακο της χημειοθεραπείας της. Τα όσα είχε και προσπερνούσε σαν καθημερινά, μικρά και δεδομένα, γίνονται πολύτιμες κατακτήσεις κι ανακατεύονται με τα όσα θα ήθελε ακόμη να ζήσει και τα ανεκπλήρωτα όνειρά της. Τα μικρά και τα απλά, μετατρέπονται σε μεγάλα και σημαντικά όταν οι όροι της ζωής αλλάζουν. Κι αν η μάχη έχει αίσιο τέλος, αυτό που θα μείνει θα είναι και το πιο ουσιώδες. Η σωστή εναποθέτηση της αξίας των πραγμάτων.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

 


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.