ΔΟΥΝΑΒΗΣ, ο ίστρος των αρχαίων Ελλήνων

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΔΡΑΚΟΥ-ΨΑΡΕΛΛΗ ΣΟΦΙΑ

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 3 5' Μυθοπλασία ντοκιμαντερ

Σύνοψη

«Δούναβης». Μια μαγευτική περιήγηση, ένα στοχαστικό προσωπικό ταξίδι στην Ευρώπη -κυρίως στην Κεντρική Ευρώπη, αλλά και σε ένα τμήμα της Νοτιοανατολικής-, με οδηγό και άξονα τον μεγάλο ευρωπαϊκό ποταμό. Συναντήσεις με τον Φρόυντ, τον Κάφκα, τον Μούζιλ, τον Βίτγκενστάιν, τον Αψβούργο Φραγκίσκο-Ιωσήφ, τον Κανέττι, αλλά και τη γιαγιά Ανκα που έζησε εκεί όπου τελειώνει η Κεντρική Ευρώπη και αρχίζουν τα Βαλκάνια.

Περίληψη

«Δεν θα μπορούσα παρά να επιλέξω τον Δούναβη ως σύμβολο της ζωής, του χρόνου, του πολιτισμού και της σύγχρονης Bαβέλ. O Δούναβης δεν μπορεί να ταυτιστεί με έναν λαό. Διαπερνά εθνότητες και γλώσσες “Ενσαρκώνει” τη δυσκολία μας να περνάμε τα σύνορα, γεωγραφικά, ψυχολογικά, εκείνα του ασυνείδητου μας. Για εμένα υπήρξε μια περιπέτεια της γνώσης. Εγώ ταξιδεύω και διηγούμαι, Αντικατοπτρίζονται οι τρέλες και οι προτιμήσεις μου. Είναι το ταξίδι ενός ήρωα σε ένα κόσμο που θεωρεί ότι ξέρει καλά και μπορεί να κυριαρχήσει πολιτιστικά για να καταλήξει τελικά σε ένα σύμπαν άγνωστο και μυστηριώδες.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

 


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.