Ευτυχία Εσωτερική

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Θερμός Θοδωρής

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 2 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Ένας νέος, ανίκανος να αναπτύξει κοινωνικές σχέσεις στην πραγματικότητα, αρκείται στο να ζει μέσα στη φαντασία του. Αντλεί υλικό από τα ερεθίσματα που βλέπει γύρω του και πλάθει ένα κόσμο κομένο και ραμένο στα μέτρα του. Τι θα γίνει όμως αν κάποτε αντιληφθεί το πρόβλημά του?

Περίληψη

Μία παρεα νεαρών διασκεδάζει. Ένα παιδί τους παρακολουθεί βάζοντας τον εαυτό του ανάμεσά τους στην προσπάθειά του να αισθανθεί καλύτερα.Ένα παιχνίδι μπάσκετ. Ο ήρωας φαντάζεται πως θα ήταν να έπαιζε και αυτός. Πως θα ήταν να τον θαυμάζουν. Και η φαντασία του κυριαρχεί. Ζει χαρούμενος μέσα σε αυτή. Ένας ψυχολόγος που θα τον προσέξει θα τον επαναφέρει στην πραγματικότητα και η ευτυχία του θα καταρεύσει. Τότε το παδί θα αναγκαστεί να επιστρέψει εκεί που ξεκίνησε, για να ξαναβρεί αυτό που του πήραν. Την εσωτερική ευτυχία.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η σεναριακή ιδέα αφορά ένα άτομο που ουσιαστικά ζει στον κόσμο της φαντασίας του. Παρουσιάζουμε την ακραία περίπτωση ανθρώπου που είναι φοβισμένος και απρόθυμος να γίνει έστω και ελάχιστα κοινωνικός και για να καλύψει αυτού του είδους τις ανάγκες καταφεύγει στο να φαντάζεται περιστατικά. Επειδή όμως η κοινωνία τον θεωρεί περίεργο και προβληματικό, προσπαθεί να τον αλλάξει, υποτίθεται για το δικό του καλό. Η προσπάθεια αυτή αποτυγχάνει και εδώ δείχνουμε ότι η εσωτερική ευτυχία ενός ανθρώπου δεν συμβαδίζει υποχρεωτικά με τα στάνταρ και τους κανόνες μας, αλλά μερικές φορές μπορεί να απέχει πολύ από αυτά.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *