ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΒΑ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΠΑΣΠΑΡΔΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Κωμωδία

Σύνοψη

Όταν οι συντελεστές μιας θεατρικής παράστασης κάνουν γενική πρόβα λίγη ώρα πριν αρχίσει η παράσταση, τα πάντα μπορούν να πάνε στραβά. Ειδικά όταν δεν συμμερίζονται όλοι τους ίδιους στόχους.

Περίληψη

Μισή ώρα πριν την παράσταση οι τέσσερις συντελεστές ενός θιάσου πραγματοποιούν τη γενική τους πρόβα και συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα. Ο σκηνοθέτης ενδιαφέρεται μόνο για την τέχνη, είναι το πιο οργανωτικό μυαλό στο θίασο και θεωρεί ότι αυτές του οι δυο ιδιότητες του δίνουν το δικαίωμα να αντιμετωπίζει με τέλεια περιφρόνηση την ηθοποιό του, Μαρία, χαρακτηριστικά ασυγκρότητο πλάσμα, με μοναδικό λόγο ύπαρξής της στο θέατρο την αυταρέσκειά της. Ανάμεσά τους μπαίνει συχνά η Δήμητρα, η προσωποποίηση της λογικής και της ηρεμίας, κλασικό θύμα ανάλογων εκρηκτικών μειγμάτων. Όλα αυτά υπό το αδιάφορο βλέμμα του Σταύρου. Γιατί ο Σταύρος είναι τόσο αδιάφορος απέναντι σε όλα αυτά, αποκαλύπτεται στο τέλος του φιλμ. όπου ο σκηνοθέτης ίσως έρχεται αντιμέτωπος με την πιθανότητα να μην είναι η τέχνη το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Μου άρεσε η ιδέα ενός φιλμ που θα αναφέρεται στο θέατρο και τη σχέση του με τη ζωή, με αφορμή ένα σενάριο με θεατρικότητα και ατακαριστό ρυθμό, επηρεασμένο από τον κινηματογράφο του Γούντυ Άλεν.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *