Γιαγιά και εγγονή

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Νάκος Δημήτρης

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Grandmother and grand-daughter
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 2 3' Μυθοπλασία κοινωνικό

Σύνοψη

Η γιαγιά κρατάει για το βράδυ την εγγονή της. Στη διάρκεια της βραδιάς οι δυο τους θα αντιληφθούν κοινά στοιχεία μεταξύ τους, που δε φαντάζονταν πως έχουν.

Περίληψη

Η μητέρα της μικρής την πάει στο σπίτι της γιαγιάς, για να μείνει εκεί το βράδυ. Καθώς η ώρα περνάει έρχονται στο προσκήνιο ομοιότητες -που μπορεί να είναι και κωμικές- που μπορεί να έχει ένας μεγάλος άνθρωπος με ένα μικρό παιδί: η έλειψη δοντιών, οι πάνες, η δυσκολία στο περπάτημα. Στο τέλος, ότανη γιαγιά εκφράζει ένα παράπονο σχετικά με την απουσία ενδιαφέροντος προς εκείνη, η εγγονή της απαντάει με αφοπλιστική αθωότητα.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Πολλές φορές οι μεγάλοι άνθρωποι νιώθουν παραμελημένοι από τους δικούς τους. Στόχος μου ήταν να εντοπίσω ορισμένες καταστάσεις που φέρουν ομοιότητες στις δύο ηλικίες αν και οφειλόνται σε διαφορετικές αιτίες, έτσι που να μπαίνει ένας προβληματισμός σχετικά με το κατά πόσο η μία ηλικία αξίζει λιγότερο την προσοχή μας από την άλλη. Και με όλη αυτή την κατάσταση ίσως τελικά να μπορεί να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο ένα παιδί με την αθωότητα και την ανιδιοτελή του αγάπη.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *