ΚΑΚΟ ΣΚΥΛΙ (Το αναπόδραστον μετά του ωφελίμου)

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Μπίσσας Νίκος

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Κωμωδία

Σύνοψη

Ο Τασος ξεκινα χαλαρός κι ανυποψίαστος τη μέρα του κοβοντας βολτες στους δρομους της πολης πανω στο παπακι του. Ενα μυστηριο, μνησικακο και πωρωμενο σκυλι θα ταραξει συθεμελα την ηρεμια του.

Περίληψη

Ο Τασος κοβει βολτες με το μηχανακι του στους δρομους της πολης. Καποια στιγμη ένα αδεσποτο σκυλι τον παιρνει στο κυνηγι, οπως πολλα αδεσποτα παιρνουν στο κυνηγι γαβγιζοντας αυτοκινητα και μηχανες. Αν και του κοπηκε η χολη, τιποτα το ασυνηθιστο, το αφυσικο μεχρι στιγμής. Τα πραματα ομως περιπλεκονται οσο ο ιδιος ακριβως σκυλος εμφανιζεται ξανα και ξανα σε διαφορετικα σημεια της πολης και του επιτιθεται με περισση μανια και αδικαιολογητη επιμονη. Ο Τασος χανει σταδιακα την ηρεμια του, τον προσανατολισμο του, ενα παπουτσι και την ψυχραιμια του. Αλλοιμονο, αυτος ο σκυλος θα ερχεται και θα ξαναρχεται. Οσο ο Τασος κρύβεται ή τον αποφεύγει τοσο θα πεφτει πανω του. Μια και δυο μαζευει τα κουραγια του και βγαινει να τον αντιμετωπισει. Καταληγουν λοιπον σε μια ιδιοτυπη συμφιλιωση και πορευονται στο εξης μαζι.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

~ Το θεμα της ιστοριας "ΚΑΚΟ ΣΚΥΛΙ" ειναι ο φοβος, μεσα απο μια εξαπλουστευμενη σχηματοποιηση-παρουσιαση των χαρακτηριστικων, των επακολουθων της εμμένειας και της διαχυσης του στα της ζωης του ηρωα, ο οποιος ακουσια τον προκαλει αλλα και ωφελειται απο την τελικη του αποδοχη. ~ Σε επιπεδο αισθητικης επιχειρειται αφενος το περασμα απο μια καθημερινη, ρεαλιστικη, "περιγραφικού" τυπου ιστορια σε μια επικρατεια εντονων συμβολισμων, πιο σκοτεινη, πιο εσωτερικη, αφετερου το πώς μια κωμικη διαθεση υπονομευει την εγκυροτητα της αληθειας των αλγεινων συναισθηματων φοβου και απογνωσης που βιωνει ο ηρωας, παραγοντας ετσι την ειρωνια, τοποθετωντας τον θεατη στην διληματικη θεση "Να ταυτιστει κανεις η να μην ταυτιστει"


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.