Χωρίς Πρόσωπα

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Χριστοφορίδου Στυλιανή

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία κοινωνικό

Σύνοψη

Η Άγνωστη Χ μένει μόνη της σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας το οποίο συνορεύει με τρία διαμερίσματα, δύο διπλανά και ένα στον πάνω όροφο. Οι στιγμές μοναξιάς της διακόπτονται από την ζωή των διπλανών διαμερισμάτων με αποτέλεσμα αυτή να ενοχλείται… ή να ζηλεύει;

Περίληψη

Η Άγνωστη Χ είναι στο γραφείο του σπιτιού της και δουλεύει στον υπολογιστή της. Την προσοχή της αποσπά η παρέα που κάλεσε ο διπλανός της για να περάσουν ευχάριστα την βραδιά. Οι φωνές και τα γέλια δίνουν την αίσθηση ότι η παρέα βρίσκεται μέσα στο δωμάτιό της. Νευριασμένη επειδή δεν θα μπορέσει άλλο να συγκεντρωθεί για να δουλέψει κλείνει τον υπολογιστή της και πηγαίνει στο δωμάτιο όπου την περιμένει το καβγαδάκι του ζευγαριού του διπλανού διαμερίσματος. Ύστατη λύση είναι το σαλόνι, αλλά και εκεί δεν ησυχάζει γιατί η από πάνω της αποφάσισε να κάνει καθαριότητα τα μεσάνυχτα. Η επόμενη μέρα είναι πιο τραγική. Ακούει τον πρώτο γείτονα να λέει ψέματα στην κοπέλα του, εισπράττει τον οίκτο από την δεύτερη γειτόνισσά της και συνειδητοποιεί ότι την τρίτη γειτόνισσα η πολυκατοικία την θαυμάζει για την προκοπή της… συνειδητοποιεί ότι έχουν χαθεί οι στιγμές ησυχίας και γαλήνης και καταρρέει.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Το σπίτι για τον καθένα έχει διαφορετική σημασία. Μπορεί να συμβολίζει την ερωτική φωλιά, την οικογενειακή θαλπωρή, την συντροφικότητα ή ακόμα και ένα καταφύγιο για ηρεμία και προστασία από την έντονη ζωή μίας μεγαλούπολης. Μέσα στο σπίτι τους όλοι αισθάνονται ελεύθεροι να κάνουν ό, τι θέλουν. Η ελευθερία του ενός όμως –κλισέ, αλλά αλήθεια- σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Σε μια πολυκατοικία συγκατοικείς με άτομα που δεν έχεις επιλέξει. Άτομα που μάλιστα πολλές φορές ορίζουν την καθημερινότητά σου ακόμα και σε καίρια σημεία όπως είναι η ώρα που θα κοιμηθείς. Παρακολουθείς την ζωή των άλλων χωρίς να το θες και αντίστροφα χάνεις κάθε στοιχείο της προσωπικής σου ζωής. Η ζωή των άλλων εισβάλει πολλές φορές τόσο εκβιαστικά στην δική σου που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι οι τοίχοι έχουν χτιστεί για να σε προστατεύουν μόνο από βροχή και από αέρα. Όπως και να ‘χει όμως, αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όλοι είναι ότι ο διπλανός, ο αθόρυβος γείτονας, δεν είναι ανύπαρκτος αλλά άξιος σεβασμού όπως όλοι.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.