Ο Ψεκασμός

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Σπηλιωτοπούλου Αγγελική

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
The Sprinkling
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2011 3 3' Μυθοπλασία Κοινωνικό

Σύνοψη

Μια κοπέλα που λόγω της κρίσης στην Ελλάδα καταφεύγει να κάνει ένα επάγγελμα που δεν έχει σπουδάσει αλλά το γνωρίζει καλά, για χάρη της μητέρας της.

Περίληψη

Η Αγγελίνα ντυμένη γκέισα σ' ένα φανάρι της Αθήνας μαζεύει λεφτά για το λαό της Ιαπωνίας. Δώρο της για αυτούς που δίνουν το υστέρημά τους ένα σάκε. Ένα παραδοσιακό ποτό των γιαπωνέζων. Η Αθήνα περνά μια δύσκολη περίοδο και φαίνεται στο κόσμο που κυκλοφορεί και στο τρόπο που κυκλοφορεί. Κάποια πλουσιόπαιδα σταματάνε και τη πειράζουν. Η ίδια παραμένει ατάραχη. Μια ηρεμία την χαρακτηρίζει. Ένας αστυνομικός σταματά να τη σώσει από αυτά τα παιδιά. Της ζητά τα χαρτιά της και όχι μόνο. Η Αγγελίνα ξυπνά στο φτωχικό της δωμάτιο που κάποτε είχε γνωρίσει δόξες. Κλαίει πάνω από το πτυχίο της. Η μητέρα της την διακόπτει ζητώντας της λεφτά για να παίξει μπιρίμπα με μια τράπουλα που βρήκαν στα τείχη του Ψυχικού. Η μητέρα της βρίσκεται σ' ένα δικό της κόσμο που αρνείται να βγει όσο και αν καταλαβαίνει τη συμβαίνει.Η Αγγελίνα της δίνει ψεύτικες ελπίδες. Ο ψεκασμός φταίει για την κατάντια μας.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Μια αναφορά στη κρίση που περνάει η Ελλάδα και πόσο χάλια μπορεί να πάνε τα πράγματα. Καθώς και την αγάπη των νέων παιδιών στου γονείς τους που τόσα χρόνια κάνανε ότι ήταν δυνατό γι' αυτούς να τους το ανταποδώσουν. Ένα 3λεπτο με πολλές αναφορές στη σύγχρονη πραγματικότητα. Μακάρι όλοι να γινόμασταν καλύτεροι άνθρωποι.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *