Η ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΜΠΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2011 3 3' Μυθοπλασία ΚΩΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Σύνοψη

Στην Ελλάδα του σήμερα βρίσκονται πέντε πραγματικοί φίλοι οι οποίοι θέλουν να πραγματοποιήσουν τα κλεμένα ή χαμένα ονειρα τους. Ένας απο αυτούς δίνει το εναυσμα και η άρχη γίνεται με ενθουσιασμό. Όμως οι λεπτομέρεις που συνήθως κάνουν τη διαφορά και η απληστία που δημιουργεί το χρήμα σε όχι σταθερους χαρακτήρες, φέρνει το αδοξο τέλος σε μία λίγων ημερών αρχή.

Περίληψη

Ο Νικόλας, ο Mένιος, ο Σταμάτης, ο Κίμωνας και ο Θανάσης, χαίροντια τη φιλία τους με ότι αυτή έχει. Φθηνά τσιγάρα, λίγο ποδόσφαιρο και καμιά βόλτα σε μαγαζιά για άντρες. Ο Κίμωνας ο οποίος είναι ο πίο μπασμένος σε κόλπα της νύχτας αλλά και στον τζόγο έχει μία ιδέα για εύκολο κέρδος. Όταν ρίχνει στο τραπέζει την ιδέα αυτή, όλοι συμφωνούν στην υλοποίηση της. Η δημιουργία ενός καινούριου τυχερού παιχνιδιού κάνει την πεντάδα των φίλων μίαπαρέα τρελών με τη καλή έννοια έφηβων, παρόλο που όλοι είναι πανω από πενήντα ετών. Η τυχερή πενταδα όπως ονομάζουν το παιχνίδι υπόσχεται κέρδη εύκολα, φθηνά και γρήγορα. Όμως δυστυχώς λόγω της απληστίας του Θανάση, γρήγορα θα τελειώσει και αυτή η καλοστημένη επίχείρηση η οποία ήταν πάράνομη και βασιζόταν μόνο στην εμπιστοσύνη και εχεμύθει των πέντε φίλων.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Με τη σεναριακη μου ιδέα και τη πρωτοτυπία της τονίζω το πόσο σημαντική είναι η φιλία στις μέρες μας αλλά και πάντα. Ωστόσο τονίζω και υπογραμίζω ότι μία φιλία πρέπει να δοκιμαστεί και μερικές φορές σε οδηγεί σε σκέψεις και πράξεις που δεν σε οδηγεί ένας εχθρός.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *