Όνειρο καπνός

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Λιούνης Θανάσης

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 3 5' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Ένα τυπικό ζευγάρι δύο νέων ανθρώπων, που ζουν ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι ακόμα και μετά από πολλά χρόνια γάμου. Διαφωνούν συχνά και τσακώνονται για την κακιά συνήθεια της γυναίκας (Ζωής) να καπνίζει. Ώσπου μια μέρα ανακαλύπτουν οτι ο άντρας της (Θάνος) πάσχει από καρκίνο στους πνεύμονες. Η Ζωή βιώνει ένα σοκ ακροβατώντας ανάμεσα στις δυο αγάπες της. Τον Θάνο και το κάπνισμα. Με το θάνατο του Θάνου, η Ζωή δε θα ξαναβάλει ποτέ στο στόμα της τσιγάρο. Χρόνια μετά, η Ζωή ανακαλύπτει πως ο γιος της έχει αρχίσει κι εκείνος το κάπνισμα και τότε η αγωνία, μήπως κι εκείνος χαθεί από αυτό, θα κυριεύσει τη Ζωή.... και τον θεατή.

Περίληψη

Ο Θάνος και η Ζωή, είναι χρόνια παντρεμένοι κι έχουν έναν γιο, τον Άγγελο, που κλείνει τα δέκα του χρόνια. Η Ζωή έχει ετοιμάσει ένα πάρτι για το γιο της, τους φίλους του, αλλά και τους φίλους της οικογενείας. Οι γυναίκες της παρέας και μαμάδες των παιδιών, είναι μαζεμένες στην κουζίνα και τα λένε, όταν ξαφνικά μπαίνει μέσα ο Θάνος, που αρχίζει να βρίζει και να βήχει δυνατά. Η Ζωή τον παίρνει και πηγαίνουν στην κρεβατοκάμαρα, όπου αρχίζει ο καυγάς. Εκεί ο Θάνος της ανακοινώνει οτι πάσχει από καρκίνο στους πνεύμονες και πως η αρρώστια του αυτή δεν έχει γιατρειά. Η Ζωή, που δεν περίμενε ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο, αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην αγάπη της για τον Θάνο και το κάπνισμα. Η σκηνή αυτή τελειώνει με τους δύο να χορεύουν αγκαλιασμένοι και με την Ζωή να κλαίει στον ώμο του Θάνου. Ξαφνικά, η Ζωή ξυπνάει, έχοντας ονειρευτεί τα προηγούμενα και ετοιμάζεται να πάει με τον δεκαοχτάχρονο πλέον γιο της, στο νεκροταφείο, στον τάφο του Θάνου. Πριν φύγουν θα ανακαλύψει, ότι ο Άγγελος, έχει αρχίσει κι εκείνος το θανατηφόρο για τον πατέρα του και ίσως και για εκείνον, κάπνισμα...

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

 


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.