tessera_ennata

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος 1 Παπανικολάου Γκιωνάκης Λευτέρης
Σεναριογράφος 2 Συρούκης Κωσταντίνος

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2006 5 5' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Η ευτυχισμένη ζωή της Νάντιας διακόπτεται απότομα από έναν βιασμό. Το συναίσθημα της αυτολύπησης φεύγει γρήγορα και δίνει τη θέση του στην δίψα για εκδίκηση.Η αδυναμία του κράτους να τη βοηθήσει την αναγκάζει να παλέψει μόνη της για να βρει τον βιαστή της.Θα τα καταφέρει χρησιμοποιώντας για όπλα την δημοσιοποίηση του προβλήματός της, και στοχεύοντας στην μεταμέλεια και το πατρικό ένστικτο του δράστη.

Περίληψη

Η Νάντια είναι μια νέα κοπέλα η οποία είναι έτοιμη να παντρευτεί. Είναι πολύ ευτυχισμένη και βγαίνει με την κολλητή της τη Νάταλι να της πει τα νέα. Στον γυρισμό όμως πέφτει θύμα βιασμού. Την άλλη μέρα η Νάταλι πηγαίνει σπίτι της Νάντιας, μαθαίνει τι έχει γίνει, ειδοποιεί το αγόρι της Νάντιας, όμως αυτή τους διώχνει χωρίς να δεχτεί βοήθεια από κανέναν τους. Πηγαίνει στην αστυνομία όμως δεν βρίσκει ανταπόκριση. Εξαφανίζεται για 2 μήνες. Την βλέπει η Νάντια μια μέρα στην τηλεόραση να μιλάει για τον βιασμό της και να λέει ότι είναι 2 μηνών έγκυος. Έξαλλη πάει σπίτι της να μάθει τί και πώς όμως δεν της λέει τίποτα η Νάντια. Ο βιαστής της Νάντιας έχει ακούσει την ιστορία για την εγκυμοσύνη από την τηλεόραση και πάει σπίτι της. Της λέει πως θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του παιδιού. Η Νάντια κάνει σχέση μαζί του. Σε 2 μήνες από τότε, καθώς η Νάντια είναι 4 μηνών έγκυος, της ζητάει να παντρευτούν. Αμέσως η Νάντια πάει και τον καταδίδει. Καθώς ο βιαστής της είναι στο κρατητήριο, η Νάντια πάει και του ανακοινώνει πως δεν είναι έγκυος και ότι όλα τα έκανε για να τον βρει...

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Μέσα από αυτό το σενάριο γίνεται μια προσπάθεια να καταδειχτεί πόσα μέσα μηχανεύεται η γυναίκα (που ζει σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, με όσα δεινά συνεπάγεται αυτό), προκειμένου να διασφαλίσει την ατομική της ελευθερία, που στην προκείμενη περίπτωση δεν είναι άλλη από τον άνθρωπο που έχει διαλέξει για σύντροφό της.Μας υπενθυμίζει ότι η πραγματική δύναμη, είναι η δύναμη του μυαλού και καμία άλλη (μυική, οικονομική, κοινωνική θέση).Η ατομική ελευθερία είναι αναπόσπαστο δικαίωμα, και σταματάει εκεί που αρχίζει του άλλου.Η εκδίκηση παρουσιάζεται σαν δρόμος προς την κάθαρση και όχι σαν επιπόλαιη και ανώριμη κίνηση.Η τηλεόραση παρουσιάζεται σαν κάτι θετικό στην συγκεκριμένη περίπτωση, όχι επειδή το αξίζει, αλλά επειδή χρησιμοποιείται για αυτόν τον σκοπό.Το ψέμα είναι σύμμαχος και όχι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί.Αν η ζωή της ηρωίδας μας είναι μια ευθεία γραμμή, το σενάριο αυτό μας δείχνει μια παρένθεση, που άνοιξε από άλλον, και την κλείνει αυτή.


Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1 , Φωτογραφία 2

Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *