Οι Μάσκες

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Καραγιαννίδης Σάββας

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Masks
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2011 1 3' Μυθοπλασία Κοινωνικό

Σύνοψη

Ένας άνθρωπος που φορούσε μία ζωή μάσκες. Διαφορετική μάσκα με την σχέση του, διαφορετική με τον προϊστάμενο και με τον υφιστάμενό του, διαφορετική με τους φίλους του. Όταν τελικά συνειδητοποιεί ότι φοράει μάσκες όλη του τη ζωή, την βγάζει και βλέπει τον εαυτό του για πρώτη φορά, χωρίς να τον αναγνωρίζει.

Περίληψη

Το σενάριο περιστρέφεται γύρω από τον άγνωστο χωρίς όνομα ήρωα μας ο οποίος ξυπνάει και ζει μία μέρα σαν όλες τις άλλες, με τα προσωπεία που έχει δημιουργήσει και του έχουν δημιουργήσει άλλοι για τον εαυτό του. Τον βλέπουμε στις καθημερινές εκφάνσεις της ζωής του, σε κομμάτια που όλοι μας λίγο ή πολύ τα ζούμε. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτή η μέρα θα είναι η πρώτη μέρα που θα συνειδητοποιήσει ότι φοράει μάσκες, όταν θα δει τον φίλο του χωρίς μάσκα. Η συνειδητοποίηση θα τον αφήσει με την απορία του ποιος πραγματικά είναι. Η πρώτη μέρα της πραγματικής ζωής του θα ξεκινήσει.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η ταινία είναι βουβή χωρίς διαλόγους, χωρίς ονόματα, χωρίς πρόσωπα γιατί θέλω να τονιστεί το γεγονός ότι στην σημερινή κοινωνία μας αλλά και από ανέκαθεν οι άνθρωποι υιοθετούν προσωπικότητες-συμπεριφορές διαφορετικές ανάλογα με την κοινωνική θέση τους και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται απέναντι. Η δραματοποίηση και το νόημα αυτής της αλήθειας περνάει με τις μάσκες, το αρχαίο και μέγα εργαλείο των ηθοποιών όπου προσπαθούσαν να γίνουν κάποιοι άλλοι. Παρόλα αυτά, αυτή είναι μία ασυνείδητη ενέργεια του καθενός μας, σύμφωνα με επιρροές που έχουμε δεχτεί. Οι πραγματικές μας επιθυμίες δεν εκφράζονται από τις μάσκες που φοράμε ασυνείδητα ή και συνειδητά, αλλά από το πραγματικό μας πρόσωπο, από την πραγματική μας ψυχή. Η συνειδητοποίηση που επέρχεται στο τέλος, μπορεί να είναι τραυματική αλλά απαραίτητη για να κυνηγήσει κάποιος τα πραγματικά του όνειρα και να είναι πραγματικά ευτυχισμένος, όπως φαίνεται από τον φίλο που συναντάει ο ήρωας που δεν φοράει μάσκα.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *