ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Σταθόπουλος Χάρης

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
HUMANOIDS
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 3 3' Μυθοπλασία Επιστημονικής Φαντασίας

Σύνοψη

Στο μέλλον εκατοντάδες ανθρωποειδή (συνθετικά μεταλλαγμένοι άνθρωποι) έχουν εισχωρήσει στην κοινωνία. Η Αριάδνη δουλεύει για την κυβέρνηση ως υπεύθυνη αναγνώρισης. Ώσπου κάποια στιγμή θα βρεθεί και αυτή στην ίδια θέση με αυτούς που τόσα χρόνια κυνηγάει.

Περίληψη

Η Αριάδνη είναι υπεύθυνη του β' τομέα του Υπουργίου Προστασίας του Ανθρώπου. Σκοπός της είναι να εντοπίζει και να αναγνωρίζει τα ανθρωποειδή, που έχουν εισχωρήσει ανάμεσα στους κανονικούς ανθρώπους, και να τα εξαφανίζει. Ώσπου κάποια στιγμή δύο άντρες την μεταφέρουν χωρίς τη θέλησή της σε ένα δωμάτιο ανάκρισης. Εκεί ένας γνωστός της συνάδελφος θα την αναγκάσει να περάσει κι εκείνη τη διαδικασία που η ίδια έχει σχεδόν εφεύρει. Μόνο που αυτή τη φορά είναι στην αντίθετη πλευρά, του ανακρινόμενου και όχι του υπεύθυνου αναγνώρισης. Και πρέπει να αποδείξει την αληθινή της ταυτότητα.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Το σενάριο είναι εμφανώς επηρεασμένο από την εισαγωγή του Blade Runner. Μόνο που ενώ κρατάει την ίδια προβληματική περί του τί είναι ανθρώπινο, αντιστρέφει τους ρόλους του ανακρινόμενου και του ανακριτή. Παράλληλα διατηρεί τις ιδέες και το σχόλιο για τον ρατσισμό και τον φόβο του διαφορετικού, όπως και για την ταυτότητα και τα όρια της αλήθειας και της πραγματικότητας. Όλα δοσμένα μέσα από ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας που εκτός από φόρος τιμής είναι και ένας καθρεύτης της σημερινής πραγματικότητας.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *