Χατζημιχαηλίδης Κυριάκος

Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Από τις εισαγωγικές στα Α.Ε.Ι. πέτυχε στα Τ.Ε.Ι. Λάρισας στο τμήμα Τεχνολόγων Γεωπονίας όπου και φοίτησε ένα έτος. Από την δεύτερη δοκιμασία, πέτυχε την εισαγωγή του στο τμήμα Παρασκευαστών Μικροβιολόγων των Τ.Ε.Ι Αθηνών. Αποφοίτησε μετά από τρία έτη. Το 1985 αρχίζει η φοίτηση του στη σχολή Σκηνοθεσίας Κιν/φου της Ευγενίας Χατζίκου. Αποφοίτησε το 1990. Το 1990 πέτυχε την εισαγωγή του στη Δραματική σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ

Δούλεψε περνώντας απ’ όλα τα στάδια, σε πάρα πολλές ταινίες μικρού μήκους. Δ/ντης παραγωγής και παραγωγός σε ταινίες μικρού μήκους (οι περισσότερες του Ε.Κ.Κ και της ΕΤ1), ενδεικτικά οι κυριότερες:

…έχει συνεργαστεί σε διάφορους τομείς με δεκάδες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.

1996 – 1999 Μέλος, Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος του Δ.Σ του σωματείου «μικρό» φορέα για την προώθηση της ταινίας μικρού μήκους.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΕΣ:

T-SHORT
Τον Δεκέμβριο του 2000 ίδρυσε την Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία t-shOrt με αντικείμενο δραστηριοτήτων την ταινία μικρού μήκους και τα «μικρά» καλλιτεχνικά δρώμενα. Έργα της μέχρι τώρα:

Την περίοδο αυτή ετοιμάζει το σενάριο για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του καθώς και την παραγωγή 4 ταινιών μικρού μήκους, μία από τις οποίες είναι και δική του σκηνοθεσία.

Επίσης την επόμενη παραγωγή μικρού μήκους ταινίας με τον τίτλο "Σκοτοδίνη" σε σκηνοθεσία Μάνου Καρπαθάκη.

Επίσης είναι με την εταιρεία του ένας από τους έξι partners σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Media.