Απέξω

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Μαστρόκαλου Φιορέλα

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Outside
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 2 3' Πειραματικό Δράμα

Σύνοψη

Δύο άνθρωποι, εγκλωβισμένοι σε μια ισορροπία τρόμου. Ένα σχόλιο για τον εγκλεισμό του σύγχρονου ανθρώπου και την κατασκευασμένη εξωτερική απειλή σε ένα πλαίσιο με κοινωνικές προεκτάσεις.

Περίληψη

Δύο άνθρωποι κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο, ζουν την καθημερινότητά τους. Η απειλή έρχεται να διαταράξει τα ασφαλή, κατασκευασμένα όριά τους, με την μορφή χτύπων στη μοναδική πόρτα του δωματίου. Οι ισορροπίες ανατρέπονται. Η αντίδρασή τους στη συνεχόμενη απειλή είναι επιβεβλημένη. Οι κινήσεις τους είναι αντίστοιχες με τον τύπο του χαρακτήρα τους: ο ένας εσωστρεφής, ο άλλος δυναμικός. Η ψυχολογική διακύμανση θα στρέψει ακόμη και τον έναν εναντίον του άλλου. Η απειλή είναι εκεί και με το φόβο ως κίνητρο προσπαθούν να την ξορκίσουν και να την εξαλείψουν. Η άλλη μεριά της πόρτας, όμως, αποκαλύπτει την αληθινή διάσταση της πραγματικότητας.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Το παρόν σενάριο είναι προϊόν προβληματισμού επάνω στα αποτελέσματα της δόμησης της σύγχρονης κοινωνίας στον τρόπο σκέψης και αντίδρασης του ανθρώπου. Οι ήρωες νιώθουν ασφαλείς στα όρια που οι ίδιοι νομίζουν ότι έχουν θέσει ενώ στην ουσία έχουν αποφασιστεί από άλλους. Η απειλή έρχεται από τον εξωτερικό κόσμο που δε γνωρίζουμε. Έτσι αντιδρούμε με φοβο και επιθετικότητα σε κατασκευασμένες καταστάσεις που σκοπό έχουν να θολώουν τα νερά και να μας κρατήσουν μακριά από την ουσία των πραγμάτων, εξυπηρετώντας έτσι τα συμφέροντα της εκάστοτε εξουσίας.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *